MónCastellbisbal
Es busquen voluntaris per descobrir papallones al Parc de l’Ermita

Castellbisbal busca persones voluntàries que vulguin buscar i descobrir papallones al Parc de l’Ermita. Es tracta d’una iniciativa que forma part del projecte de recerca de l’Observatori Metropolità de Papallones i que té per objectiu millorar el coneixement de la biodiversitat de parcs i platges de l’àrea metropolitana. El parc de l’Ermita ha estat incorporat en aquest projecte com espai d’investigació.

Així doncs, el municipi ha posat en marxa una campanya per captar persones que, de forma voluntària, vulguin col·laborar en les tasques d’identificació d’aquests insectes i fer treball de camp a la zona. La crida és oberta a tota la ciutadania, ja que les tasques son senzilles i a l’abast de tothom.

Com serà l’activitat de descobrir papallones?

Les tasques a fer seran fer una visita cada quinze dies al Parc de l’Ermita, entre els mesos de març i octubre. S’haurà de seguir una metodologia concreta, fent un recompte de les papallones que s’observin. Al Parc de l’Ermita s’han detectat algunes espècies i per això ha estat seleccionat per formar part de l’Observatori Metropolità de Papallones, en funcionament des de 2019.

Les persones interessades en ser voluntàries del projecte s’han d’inscriure directament a través del portal web de l’Observatori Metropolità de Papallones o bé escrivint un correu a [email protected] amb les dades de contacte.

Més sobre el projecte el projecte de l’Observatori de Papallones

El projecte té la voluntat de completar la tasca del Pla de Seguiment de Ropalòcers de Catalunya CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme), que fa més de 20 anys que estudia les papallones per tot Catalunya, i de l’Observatori Ciutadà de Papallones Urbanes uBMS (urban Butterfly Monitoring Scheme), que des de fa dos anys estudia les papallones dels parcs de les ciutats de Madrid i Barcelona.

Actualment, l’Observatori compta amb punts d’estudi a 26 parcs metropolitans i 5 platges. A més de fomentar la divulgació i l’educació mediambiental, el projecte té per objectiu conèixer millor les papallones d’aquests espais metropolitans i provar estratègies per millorar l’abundància i diversitat d’aquest grup d’insectes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa