MónCastellbisbal
El Banc de Sang i Teixits fa ple a Castellbisbal

Demà dissabte 20 de maig, entre les 17 i les 21 hores, el Banc de Sang i Teixits serà a la sala d’actes de l’Ajuntament de Castellbisbal (Avinguda de Pau Casals número 9) recollint donacions de sang. Enguany, hi havia disponibles 60 places per donants que ja s’han omplert, mostra de gran solidaritat de la població potarroja. Tot i això, encara és possible apuntar-se al web https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11445/castellbisbal/ per rebre un avís en cas que quedi alguna plaça disponible, o bé per assabentar-se de la propera vegada que el BST visiti el poble.

El Banc de Sang i Teixits remarca la importància d’aconseguir 1100 donacions de sang diàries per tal de mantenir els nivells d’aprovisionament necessaris. Cal recordar que amb cada donació de sang es poden arribar a salvar tres vides, i que els requisits principals per ser donant són; tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i gaudir d’un bon estat de salut general. A l’apartat “Puc donar?” de la pàgina web del BST es poden consultar els requisits específics i les recomanacions per abans i després de la donació de sang.

Molt més que sang

El BST és l’empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de referència a tot el territori en quant a desenvolupament de teràpies avançades, immunologia diagnòstica i recollida de donacions no només de sang, sinó també es pot donar plasma, plaquetes, mèdul·la òssia, llet materna, la placenta i el cordó umbilical de nounats. Tota la informació sobre les donacions es pot trobar aquí.

Calendari de recollida de donacions

Al web del BST es pot consultar el calendari de donacions, on consten els propers dies i poblacions a on es realitzarà recollida. A més de la recollida a cada municipi, hi ha alguns hospitals que compten amb un espai estable de donació:

– Germans Trias i Pujol (Badalona)

– Hospital Clínic (Barcelona)

– Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona)

– Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona)

– Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta (Girona)

– Hospital Universitari de Bellvitge (Hospitalet de Llobregat)

– Hospital Universitari Arnau de Vilanova (Lleida)

– Fundació Althaia – Hospital de Sant Joan de Déu (Manresa)

– Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Reus)

– Hospital Universitari Joan XXIII (Tarragona)

– Hospital Universitari Mútua Terrassa (Terrassa)

– Hospital Verge de la Cinta (Tortosa)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa