MónCastellbisbal
Castellbisbal entra en el Top 10 municipis amb millor qualitat de vida

Castellbisbal ha obtingut una important fita en ingressar al selecte grup dels deu municipis amb l’índex socioeconòmic territorial més alt de la comarca. Aquesta fita reflecteix el continu creixement i desenvolupament de la localitat, que ha aconseguit un equilibri entre la prosperitat econòmica i el benestar social dels seus habitants.

Per entendre això, l’índex socioeconòmic territorial (IST) és un indicador clau que mesura el desenvolupament econòmic, la qualitat de vida i el benestar social d’una localitat.

És la mesura utilitzada per a avaluar i comparar el desenvolupament econòmic i social de diferents regions o municipis. Es calcula seleccionant indicadors socioeconòmics rellevants, normalitzant les dades per a comparar-los i ponderant els indicadors segons la seva importància. Per tant, un IST més alt indica un millor desenvolupament socioeconòmic al territori avaluat.

D’aquesta manera, segons les últimes dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (2020), Castellbisbal ingressà en aquesta prestigiosa llista amb un IST de 109,4. Situant l’índex de Catalunya en 100, així continua el rànquing:

  1. Rellinars: 110,5
  2. Castellar del Vallès: 110,8
  3. Vacarisses: 113,8
  4. Viladecavalls: 115,5
  5. Ullastrell: 119,1
  6. Sant Quirze del Vallès: 121,6
  7. Gallifa: 122,2
  8. Sant Cugat del Vallès: 124,9
  9. Matadepera: 131,

El municipi que es queda a les portes d’entrar en el top és Cerdanyola del Vallès amb 109,2, dues dècimes menys que Castellbisbal.

L’ingrés de Castellbisbal a la llista és un reflex dels seus esforços constants per a millorar la vida dels seus residents i promoure un ambient propici per al creixement econòmic. Aquest assoliment no sols posa en relleu la fortalesa econòmica del municipi, sinó també el seu compromís amb la qualitat de vida dels seus ciutadans. Des del 2015, aquest índex ha experimentat un notable increment, amb el salt més pronunciat entre el 2017 i el 2018, període en què creix un punt sencer. Tot i això, just a l’any següent, aquest creixement s’estabilitzarà i quedarà congelat, fins que al 2020 torna a ser impulsat.

Aquests números demostren que l’ingrés de Castellbisbal en el grup dels deu municipis amb l’IST més alt del Vallès Occidental és un testimoniatge de l’esforç i la dedicació de la seva comunitat. Amb un compromís continu amb el creixement sostenible i la millora de la qualitat de vida, té un futur prometedor. Encara que caldrà esperar als resultats d’aquest darrer any i veure les afectacions que ha pogut ocasionar la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa