MónCastellbisbal
Prop del 90% dels ciutadans reben l’alerta de Protecció Civil

Prop del 90% dels ciutadans han rebut l’alerta de Protecció Civil en els dos primers simulacres fets a l’àrea de Barcelona aquest dijous. A les 10 h del matí l’avís s’ha enviat a la població del Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià del Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, entre les quals s’hi troba Castellbisbal, i a les 11 h a la ciutat de Barcelona.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha valorat el simulacre com un “èxit” i ha assegurat que el sistema ha funcionat com s’esperava. Segons ha indicat, l’objectiu de l’alerta és donar “missatges clars i excepcionals, no és informació de servei”. Elena ha afirmat que la prova ha servit de “termòmetre” per saber la població que coneix el sistema. “L’òptim és arribar al 100% i això ens ajuda a anar en aquesta direcció”, ha assegurat el conseller.

Segons ha informat el titular d’Interior, l’alerta l’han rebut entorn de 5 milions de ciutadans, comptant que ho rep tothom qui es troba a la zona del simulacre, és a dir, turistes, població resident i persones que només estan al lloc per motius laborals. En els dos primers simulacres, l’avís ha arribat a entre un 85% i un 90% de la població. “És una xifra brutal en relació amb el que teníem fins ara”, ha assegurat Elena. De fet, Interior ha afirmat que totes les operadores de telèfon mòbil que donen servei a l’àrea han informat que han emès el missatge correctament.

Sobre el percentatge de persones que no han rebut l’avís, Elena ha indicat que el motiu més probable és que aquestes no tinguin el dispositiu mòbil actualitzat o que no tinguin activades les notificacions del sistema d’alertes de Protecció Civil. Tanmateix, les alertes no arriben si els telèfons mòbils es troben sense cobertura, en mode avió o apagats.

Protecció Civil – Departament d’Interior – Gencat

Enquesta per avaluar la prova

Per avaluar el sistema d’alertes, el govern ha habilitat una enquesta perquè els ciutadans informin si han rebut el missatge o no, en quin idioma i de quina companyia són, entre altres preguntes. Aquesta enquesta és anònima, no recull dades personals i s’activarà aquest dijous al matí.

Amb aquest simulacre, l’executiu completa la implantació de l’eina a telèfons intel·ligents de tot Catalunya. Fins ara, s’han dut a terme quatre proves: el 28 de febrer a l’Alt Pirineu i Aran i a Lleida; el 12 d’abril a les Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès i el 27 d’abril a Girona i la Catalunya Central. La quarta va ser el 13 de juny, dia en què es va repetir el simulacre a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès, ja que a la primera prova menys de la meitat de la població prevista va rebre l’avís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa