MónCastellbisbal
Susanna Solé (Alternativa): “Les majories absolutes ja són història”

Món Castellbisbal entrevista els candidats a l’alcaldia de tots els partits amb representació actual al Consistori. Són onze preguntes que responen els líders de les formacions. Susanna Solé Sabaté és la cap de cartell d’Alternativa per Castellbisbal a les eleccions municipals de diumenge 28 de maig.

Com es presenten la precampanya i la campanya?

Amb la motivació i inquietud pròpies de quan lideres un repte com aquest per primera vegada, però amb la serenor que et pot aportar fer-ho amb l’equip més preparat i amb una llarga experiència local.

Amb quines expectatives ho afronten?

És evident que totes les que encapçalem una candidatura ho fem amb l’expectativa de governar i, per tant, de ser la propera alcaldessa de Castellbisbal.

Gosa fer una travessa, política ficció, sobre els resultats electorals?

No m’atreveixo a fer-la dels altres partits i, respecte a Alternativa per Castellbisbal, aspirem a millorar els nostres resultats del 2019 i, fins i tot, a augmentar el nombre de regidors/es.

Amb qui lluiten/comparteixen espai electoral?

És evident que hi ha agrupacions/partits polítics que històricament han tingut més representació i, per tant, més simpatitzants que d’altres. Això no obstant, compartim l’espai electoral amb totes i cadascuna de les llistes que es presenten legítimament. No es pot menystenir a ningú.

Quin partit serà la sorpresa positiva?

Si ho sabéssim, no seria cap sorpresa.

Quin partit serà la sorpresa negativa?

Si ho sabéssim, no seria cap sorpresa.

Hi haurà una majoria absoluta? S’haurà de pactar?

Les majories absolutes ja són història gairebé a tot arreu i, per tant, és evident que caldrà estar atents a les aritmètiques.

Línies vermelles a l’hora de pactar?

Som un partit independent i amb llibertat de vot i opinió. Al nostre grup tenim diversos parers que s’han d’acarar. En tenim, sí, de línies vermelles i la més important és que no pactarem amb qui no centri els seus interessos i la seva feina en la tasca local.

Hi ha extrema dreta a Castellbisbal? És un perill?

Qualsevol posició extrema és perillosa, a Castellbisbal i arreu.

Tema prioritari de la candidata, el principal?

Ser una alcaldessa eficaç, propera i resolutiva. Estar al servei de la ciutadania i de les seves necessitats i preocupacions. En el marc de les infraestructures, la prioritat és continuar treballant per construir l’equipament per la gent gran.

Què en pensa dels sis partits amb representació actual? Creu que algun altre té la possibilitat de ser-hi?

Totes les persones que han dedicat el seu temps a la política local mereixen el meu respecte. Amb més o menys diferències ideològiques i formes de fer, amb més o menys matisos. Tot és possible. I per aritmètica sempre pot haver-hi més agrupacions.

Llistes cremallera o candidat/data de més vàlua?

La paritat, o llistes cremallera, ja és obligatòria en llistes electorals des del 2007. El candidat o candidata, en el nostre cas, s’escull en assemblea entre tothom que s’hi presenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa