MónCastellbisbal
Som Veu, nou partit que aspira a entrar a l’Ajuntament de Castellbisbal

Som Veu és un partit polític que neix l’any 2022 a Castellbisbal. Inicialment, veïns i veïnes de Can Santeugini i Costablanca, van decidir organitzar-se per donar veu a totes aquelles persones que no resideixen al nucli urbà. Així doncs, amb el temps, membres residents a la resta d’urbanitzacions s’han anat afegint al projecte.

Segons han explicat al Món Castellbisbal, la idea va sorgir a causa de “l’afartament del veïnat de les urbanitzacions a ser tractats com a ciutadans de segona”. En aquest sentit, en la seva pàgina web, destaquen que són “una expressió desesperada del cansament veïnal davant les polítiques centralistes i de caràcter reactiu vers les urbanitzacions per part dels partits polítics tradicionals a l’ajuntament”.

Des del partit reclamen “allò que entenem que és just”. Demanen, entre d’altres, un augment de la seguretat, una millora de les connexions del transport públic amb horaris que coincideixin amb els trens, parcs moderns i ben mantinguts, carrers que no s’enfonsin i fàbriques que respectin el descans dels veïns.

Les primeres eleccions

Enguany és la primera vegada que es presenten a les eleccions municipals que se celebraran el pròxim diumenge 28 de maig de 2023. Jordi Piera, de trenta-nou anys, és qui lidera la llista. Fa onze anys que va comprar una casa a una urbanització de Castellbisbal, té dos fills i treballa al departament de prototips de la Seat. En un vídeo penjat a les xarxes socials del partit assegura que l’objectiu d’arribar a governar és “descentralitzar moltes de les coses que fa l’ajuntament i discriminar positivament les urbanitzacions”.

Pel que fa a la seva acció política, expliquen que si entren a l’ajuntament la seva finalitat és “cohesionar les urbanitzacions amb el nucli i convertir-les en barris”. També volen “transformar Castellbisbal en un poble de tots, en un poble modern i de color, deixant de banda la imatge d’un poble gris i antiquat on sempre decideixen els mateixos”.

El 40% de la població no viu al nucli urbà

Castellbisbal és un municipi del Vallès Occidental. Està situat al marge esquerre del riu Llobregat, en la seva confluència amb la riera de Rubí. És un poble extens en una àrea geogràficament irregular i actualment compta amb molta indústria pròxima a nuclis de comunicació estratègics. És per això que en les últimes dècades l’aparició de nuclis de població dispersos, com urbanitzacions o polígons industrials s’ha vist afavorida.

Juntament Juntament amb el nucli urbà, el terme municipal comprèn els veïnats de Santa Rita o el Canyet i les Casetes de Ca n’Oliveró, la colònia del Carme, a més de diverses urbanitzacions com Can Costa, Can Santeugini, el Comte de Sert, Costablanca, Can Nicolau de Dalt i Santa Teresita. També hi ha diversos polígons industrials que registren població com el de Santa Rita, Agripina, el Comte de Sert, o el de Ca n’Esteper.

A partir de la dècada del 1990, amb la millora de les comunicacions i la recerca de sòl més barat, la població del terme va créixer significativament. Aquest volum de població es va distribuir de manera desigual entre el nucli urbà i les urbanitzacions, convertint Castellbisbal en un poble amb veïnats molt dispersos entre tot el seu territori. El 1996, el municipi comptava amb 6.271 habitants que van passar a ser-ne 7.887 l’any 2000. Des de llavors, el poble no ha deixat de créixer i el 2022, la població gairebé s’havia duplicat arribant als 12.735 habitants, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa