MónCastellbisbal
Solé (Alternativa): “És fonamental presentar serveis propers i de qualitat”

Ahir, dimarts 23 de maig, Món Castellbisbal va organitzar el debat “sis alcaldables de Castellbisbal” amb la presència dels caps de llista dels sis partits amb representació a l’Ajuntament. El debat es va poder seguir presencialment a l’auditori d’Els Costals, així com en directe a través del canal de YouTube de Món Castellbisbal. A més, a través del web i de Twitter es va poder seguir el minut a minut

Les millors frases de Susanna Solé, d’Alternativa per Castellbisbal 

BLOC 1: Polítiques d’habitatge. Pisos de lloguer, pisos nous, pisos protegits, pisos per joves… És un problema l’habitatge? Preus. Fins on ha de créixer Castellbisbal? 20.000-30.000 habitants? La xifra actual ja és la bona?

Tenim un llarg recorregut per millorar les polítiques d’habitatge. El mandat acaba amb 920.000 € que ens permeten construir 24 habitatges públics. A més, hem comprat nous pisos destinats a famílies per emergències socials. Hem donat cobertura a 32 vivendes a joves perquè puguin accedir al seu primer habitatge. Hi ha 108 pisos de lloguer a la borsa de l’Ajuntament.

Castellbisbal no ha de créixer per créixer. Si creix, sempre mantenint la qualitat de vida. És fonamental presentar serveis propers i de qualitat en totes les seves àrees. Volem que creixi, si és que ha de créixer, amb qualitat.

No hem dit que no volem que Castellbisbal creixi. És fonamental el dret a l’habitatge. Apostem a revisar el POUM per donar més facilitar a les llicències d’obres i iniciar les obres de l’equipament residencial amb 85 places i un centre de dia i per construir habitatge públic i socials els quatre anys vinents.

Debat “6 alcaldables a Castellbisbal” | Javi González

BLOC 2: Política econòmica (indústria, comerç, ocupació). Relació amb les grans empreses del terme. Cap on s’ha d’anar? Quina ha de ser l’aposta a curt, mitjà i llarg termini? I un apunt més: calen més grans superfícies comercials?

Per connectar empresa i municipi, cal apostar per la formació dual i l’ocupació. L’atur s’ha reduït un 50%, tot i que ens preocupen les dades. La política econòmica s’adequa a les necessitats del poble. No hem apujat impostos a les economies familiars. Cerquem la millor eficiència possible amb recursos econòmics.

S’ha invertit 700 mil euros en centres educatius, més d’1 milió en esport, i en la conservació asfalt i voreres s’ha invertit 3 M €. I 1,2 M € perquè siguem més sostenibles i tinguem horts urbans, o punts de càrrega i plaques fotovoltaiques. El repte, ara, és assumir les comunitats energètiques.

BLOC 3: No sembla que de les eleccions en surti una majoria absoluta. Caldran pactes. Quines són les línies vermelles?

Podem entendre’ns amb qualsevol que posi el poble per davant, amb accions feministes i sostenibles. Els interessos locals són una de les nostres línies vermelles, no governarem amb ningú que no comparteix aquests objectius. Parlarem amb tothom excepte amb el feixisme. 

Entenem la política com un servei públic. Cobraré menys sent alcaldessa que mantenint el meu actual lloc. No negociarem amb la ultradreta, en cap cas.

Minut d’or

Som un equip preparat per gestionar els nous reptes i les necessitats del moment. Tenim en rampa de sortida la reforma de l’edifici per les entitats, la construcció d’habitatge públic, vestidors d’hoquei o skate park, entre altres. 

Continuarem treballant en àrees com la sostenibilitat diversitat funcional, educació, serveis socials, feminisme, el benestar emocional o la salut. Potenciarem el comerç local. Feu-nos confiança. Vota Alternativa, i seguirem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa