MónCastellbisbal
Quin és el lloc preferit de Dolors Conde (Som-hi) i què li porta sort

Les candidates i candidats a les eleccions municipals de Castellbisbal revelen el seu paratge preferit del poble i si tenen algun objecte que els porta sort, un talismà que les acompanyi en moments importants, com el que s’apropa el pròxim diumenge 28 de maig.

El carrer que va veure néixer i créixer a Dolors Conde

Dolors Conde (Som-hi Castellbisbal – Candidatura de Progrés) va viure durant els seus primers vint-i-dos anys de vida al Carrer Nou. Un carrer on va passar tota la seva infància i a on va viure tantes coses que “podria explicar mil històries”. Recorda amb especial estima la casa amb xemeneia on vivia amb la seva mare, el seu pare, el seu germà i la seva germana; “vaig ser molt feliç a aquella casa”. I fora de la casa, al carrer, sortia a jugar i va aprendre a anar en bicicleta “a aquest carrer vaig caure moltes vegades… i em vaig aixecar!”.

Una comunitat veïnal unida i engrescada

Conde recorda amb especial estima els seus veïns i veïnes; “el veïnat s’ajudava, ens passàvem les tardes xerrant, ens coneixíem molt”. Un any van decidir demanar permís per tallar el Carrer Nou per la Festa Major; “hi havia molt trànsit de cotxes, així que vam decidir demanar-ho”. I des d’aquell moment, per cada festa major, guarnien el carrer, sortien a sopar en comunitat veïnal i a fer gresca. Records que Dolors Conde guarda amb especial afecte; “totes les persones que viuen al carrer nou tenen un trosset del meu cor.”

Maria Dolors Conde al Carrer Nou / Marta Zorita

Polseres amb molt significat

Tot i que Conde afirma que “no tinc cap amulet”, sí que duu posades unes polseres amb un significat personal; les fa la seva mare, que pateix d’artrosi a les mans “ho fa com a exercici per moure-les, té molta força de voluntat i és una gran lluitadora, com les mares de la seva generació”.
Els pilars fonamentals de Dolors són la seva filla i el seu marit, i assegura que en moments importants o de nervis, és en la seva companyia on troba la pau i la calma, on “tocar de peus a terra i estar tranquil·la”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa