MónCastellbisbal
Navarra (CUP): “Lluitem per una vila lliure de feixisme”

Ahir, dimarts 23 de maig, Món Castellbisbal va organitzar el debat “sis alcaldables de Castellbisbal” amb la presència dels caps de llista dels sis partits amb representació a l’Ajuntament. El debat es va poder seguir presencialment a l’auditori d’Els Costals, així com en directe a través del canal de YouTube de Món Castellbisbal. A més, a través del web i de Twitter es va poder seguir el minut a minut.

Les millors frases d’Arantzazu Navarra, de la CUP Castellbisbal

BLOC 1: Polítiques d’habitatge. Pisos de lloguer, pisos nous, pisos protegits, pisos per joves… És un problema l’habitatge? Preus. Fins on ha de créixer Castellbisbal? 20.000-30.000 habitants? La xifra actual ja és la bona?

Han passat 4 anys i l’equip no govern no ha fet cap avanç en habitatge públic. Vam presentar una moció que garantia el dret d’habitatge, va ser aprovar a favor, però passats 3 anys, s’ha dut a terme? No.

Cal treure personal de comunicació i destinar-lo per tractar els habitatges buits, i cal estudiar l’expropiació de pisos buits.

Debat “6 alcaldables a Castellbisbal” | Javi González

BLOC 2: Política econòmica (indústria, comerç, ocupació). Relació amb les grans empreses del terme. Cap on s’ha d’anar? Quina ha de ser l’aposta a curt, mitjà i llarg termini? I un apunt més: calen més grans superfícies comercials?

Hi ha amb les empreses externalitzades. L’Ajuntament no controla les condicions laborals de les treballadores, per exemple, de l’escola bressol. Necessitem una empresa pública per una qualitat del servei. Cal que el comerç local sigui proveedor directe de l’Ajuntament, i necessiten ajuda al mateix nivell que les grans empreses. El pressupost participatiu només consta de 10.000 euros, volem ampliar-ho a 500.000. Cal canviar el tipus d’empreses logístiques per les que produeixin localment.

Volem un pressupost participatiu més gran. Tenim empreses de logística i calen empreses de producció, cal començar a contractar banca ètica i una empresa pública municipal que garanteixi una millora de serveis.

BLOC 3: No sembla que de les eleccions en surti una majoria absoluta. Caldran pactes. Quines són les línies vermelles?

La nostra línia vermella la tenim molt clara. Els nostres principis són la defensa dels drets socials i laborals, medi ambient, feminisme i el rebuig del feixisme. Això és imprescindible per qualsevol pacte. Per descomptat, no pactarem amb cap partit del 155, perquè nosaltres sí que tenim memòria. Treballarem amb l’objectiu d’avançar i millorar en les condicions de vida.

Minut d’or

CUP lluitem per un poble ple de vida, amb vida on tothom tingui els mateixos drets, una vila lliure de feixisme. Per això som necessàries a l’Ajuntament. Diuen que som les del ‘no’. Però som les del ‘sí’. Sí a una feina digna, una educació pública i de qualitat, a la sanitat, sí a l’ecologisme, sí al feminisme. El 28 de maig voteu a la CUP, perquè gent que lluita és el que cal.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa