MónCastellbisbal
Méndez (ERC): “El comerç local a Castellbisbal està en perill d’extinció”

Ahir, dimarts 23 de maig, Món Castellbisbal va organitzar el debat “sis alcaldables de Castellbisbal” amb la presència dels caps de llista dels sis partits amb representació a l’Ajuntament. El debat es va poder seguir presencialment a l’auditori d’Els Costals, així com en directe a través del canal de YouTube de Món Castellbisbal. A més, a través del web i de Twitter es va poder seguir el minut a minut

Les millors frases de Maria Isabel Méndez, d’ERCastellbisbal 

BLOC 1: Polítiques d’habitatge. Pisos de lloguer, pisos nous, pisos protegits, pisos per joves… És un problema l’habitatge? Preus. Fins on ha de créixer Castellbisbal? 20.000-30.000 habitants? La xifra actual ja és la bona?

La mancança d’habitatge social és evident. No s’ha fet res per habitatge social. Ens hem passat amb un pressupost d’1 M €, i fins ara no s’han adquirit habitatges. Demanarem disposar d’una borsa d’habitatge social que dona cobertura a famílies i joves. Volem ser garantia que hi haurà habitatge social.

És una realitat que el poble creix, hi ha més demanda que oferta. El poble ha de créixer sense perdre la seva identitat i que sigui i doni resposta a la necessitat d’habitatge i serveis.

El poble ha de créixer de manera sostinguda, respectuosament amb el medi ambient. El juny de 2021 vam demanar més habitatge social. L’Ajuntament disposa de terrenys per fer habitatge social, i no ha fet res en 20 anys, fins ara. Proposem desenvolupar el pla d’habitatge per donar resposta a l’habitatge. S’ha de revisar i actualitzar el POUM i donar solucions a la problemàtica de les llicències.

Debat “6 alcaldables a Castellbisbal” | Javi González

BLOC 2: Política econòmica (indústria, comerç, ocupació). Relació amb les grans empreses del terme. Cap on s’ha d’anar? Quina ha de ser l’aposta a curt, mitjà i llarg termini? I un apunt més: calen més grans superfícies comercials?

Cal un teixit innovador que garanteixi el benestar. Donem suport a les TIC pel comerç electrònic. Proposem demanar nous cicles o batxillerat per facilitar l’accés a l’ocupació dels joves. Lluitarem pel comerç local a Castellbisbal, que està en perill d’extinció. Potenciarem l’eix comercial. Un dels principals problemes és la indefinició de l’illa de vianants, i es comprometen a fer-ho.

Proposem revisar les ordenances de les terrasses perquè se’n puguin obrir de noves. Cal ser proactius. Recollim la proposta de Visca per donar visibilitat als comerços. Continuarem escoltant comerç i empresa amb visites periòdiques. Promoure el treball social de persones de baixa qualificació. O l’especialització de persones sense treball. Potenciarem una Finestra única empresarial per facilitar tràmits.

BLOC 3: No sembla que de les eleccions en surti una majoria absoluta. Caldran pactes. Quines són les línies vermelles?

Ens presentem per governar. Depenent dels resultats estem disposats a parlar i escoltar, però no amb l’extrema dreta. Prioritzarem partits amb polítiques d’esquerres, sempre tenint en compte el benestar de la gent. Si cal pactar, ho farem amb els que vulguin un poble referent amb qualitat de vida, amb nucli comercial, amb urbanitzacions cuidades (crearem la regidora d’urbanitzacions).

Minut d’or

A ERC tenim un projecte de futur, volem ser útils i l’opció de transformació. Ho farem amb un equip amb il·lusió, força, provinents de diferents sensibilitats i cultures, units per Castellbisbal. El nostre eslògan és “perquè sentim, perquè hem escoltat”, i sentim la nostra pertinença a Castellbisbal. Som la millor opció per governar. Comptem amb vosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa