MónCastellbisbal
Margarit (Junts): “Cal un creixement sostenible i equilibrat”

Ahir, dimarts 23 de maig, Món Castellbisbal va organitzar el debat “sis alcaldables de Castellbisbal” amb la presència dels caps de llista dels sis partits amb representació a l’Ajuntament. El debat es va poder seguir presencialment a l’auditori d’Els Costals, així com en directe a través del canal de YouTube de Món Castellbisbal. A més, a través del web i de Twitter es va poder seguir el minut a minut

Les millors frases de Gemma Margarit, de Junts per Castellbisbal 

BLOC 1: Polítiques d’habitatge. Pisos de lloguer, pisos nous, pisos protegits, pisos per joves… És un problema l’habitatge? Preus. Fins on ha de créixer Castellbisbal? 20.000-30.000 habitants? La xifra actual ja és la bona?

Hi ha problemes d’habitatge, per la manca d’habitatge i el preu. Calen actuacions immediates pels col·lectius amb situació de vulnerabilitat. Proposem conèixer l’estat real del parc d’habitatges (quants habitatges construïts? On els tenim?). I cal una estratègia efectiva que passa per dotar d’habitatge públic comprant habitatge privat, construint o modificant el POUM que permet explotar altres possibilitats. Potenciarem els ajuts a joves. Poder accedir a un habitatge és una de les nostres prioritats.

 Cal dissenyar un mapa urbanístic. Cal buscar un creixement sostenible en el temps, de qualitat en els espais públics, que garanteixin els serveis essencials i el comerç de proximitat. Des de la participació ciutadana, un model de poble sol i ambiciós. Cal un creixement sostenible i equilibrat, créixer en qualitat.

Debat “6 alcaldables a Castellbisbal” | Javi González

BLOC 2: Política econòmica (indústria, comerç, ocupació). Relació amb les grans empreses del terme. Cap on s’ha d’anar? Quina ha de ser l’aposta a curt, mitjà i llarg termini? I un apunt més: calen més grans superfícies comercials?

Les dades de l’atur són molt esperançadores, però no són la realitat. Tenim clar que és indispensable la formació per a la inserció laboral. Reforçarem el programa de construcció d’empreses. Hem d’acompanyar el teixit empresarial en sostenibilitat i eficiència.

Cal impulsar un pla de recuperació de locals buits, continuar amb la dinamització del comerç, com els Castellbisvals i crear una nova iniciativa de moneda local

BLOC 3: No sembla que de les eleccions en surti una majoria absoluta. Caldran pactes. Quines són les línies vermelles?

Seran unes eleccions que no deixaran indiferents a ningú, pels possibles pactes postelectorals. A vegades, els pactes són ganes de destronar a alguns que no pas per fer coses noves. No pactarem amb un grup feixista. Pactarem amb els que prenen decisions pensant en els veïns i no per interessos partidistes i electoralistes. Pactarem amb els que tinguin clar que a l’Ajuntament s’hi va a treballar.

Minut d’or

Junts hem estat al govern. Els 4 anys m’han permès aprendre molt de política municipal. M’adono que podia haver fet més i això et deixa regust amarg alhora que valores la feina feta. Toca reconèixer que es podrien haver materialitzat projectes i que han quedat coses pendents, com llicències d’obres, transport públic, habitatge o comerç. Teniu el compromís que treballarem per aquests temes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa