MónCastellbisbal
Quin és el lloc preferit de Susanna Solé d’Alternativa i què li porta sort

Les candidates i candidats a les eleccions municipals de Castellbisbal revelen el seu paratge preferit del poble i si tenen algun objecte que els porta sort, un talismà que les acompanyi en moments importants, com el que s’apropa el pròxim diumenge 28 de maig.

Enamorada de l’Illa Esportiva des de fa vint-i-tres anys

Susanna Solé -Alternativa Per CB-Ecg- va arribar a Castellbisbal l’any 2000. Acompanyada del seu fill Aniol, va passejar pel poble per conèixer cada racó i quan van arribar a l’Illa Esportiva, va quedar meravellada; “des del primer moment em va enamorar per la seva amplitud, per la seva llum, per com estava de cuidada”.

Tant li va agradar, que va ser determinant en la seva decisió de quedar-se a viure a Castellbisbal “Quan vaig veure la piscina municipal, el pavelló esportiu, la piscina coberta… vaig agafar el meu fill de la mà i li vaig dir que ens quedàvem aquí”.

Susanna Solé/Marta Zorita

Més indrets especials

A més de l’Illa Esportiva, a Solé li agrada especialment el Parc del Castell, i a on és més probable trobar-la és pel camí de Can Galí “aprofitem per fer sortides en família, anar a caminar i passejar el gos”.

Objectes i tradicions que porten sort

Susanna Solé no es considera una persona supersticiosa. No creu que passar per sota una escala o creuar-se amb un gat negre porti mala sort. Però sí que té un objecte especial i una tradició personal que considera els seus amulets.

L’objecte és una pedra blava que la seva filla va dur a casa d’unes colònies fa onze anys. Allà, li van explicar que quan hi hagués lluna plena l’havia de posar a la terrassa, i l’endemà al matí s’hauria carregat d’energia positiva. Aleshores, podrien demanar-li un desig, alguna cosa que no es pogués comprar amb diners. A aquesta pedra li diuen “ull de drac”, i cada lluna plena des de fa més d’una dècada totes les persones de la família li demanen un desig.

La tradició, un costum que Solé afirma que fa “com a penyora d’amor”, és cercar cada nit tres estels als quals donar la bona nit, en record de persones importants a la seva vida que ja no són amb ella, com el seu pare.

Una pedra/Marta Zorita

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa