MónCastellbisbal
Isabel Méndez (ERC): “Volem ser garantia de canvi”

Món Castellbisbal entrevista els candidats a l’alcaldia de tots els partits amb representació actual al Consistori. Són onze preguntes que responen els líders de les formacions. Maria Isabel Méndez Fernández és la cap de cartell d’ERCastellbisbal a les eleccions municipals de diumenge 28 de maig.

Com es presenten la precampanya i la campanya?

És la primera vegada que em presento com a candidata a l’alcaldia del meu poble i estic il·lusionada davant d’aquest repte ple de responsabilitat i compromís envers els veïns i veïnes. Especialment, des de fa més d’un any, d’una forma més intensa, hem mantingut reunions amb persones, entitats i col·lectius. Els hem escoltat i atès les seves necessitats. Estem treballant per millorar-les i sobretot, reunir tota la informació necessària per exposar-la també en un programa electoral que reflecteixi aquestes necessitats de les pota-roges i pota-rojos. Volem explicar i fer arribar el nostre projecte transformador i de canvi al màxim de gent possible.

Amb quines expectatives l’afronten?

Afrontem la campanya per aconseguir millorar els resultats obtinguts en les darreres eleccions, des de la visió de ser l’opció de canvi real i donar resposta a les necessitats del conjunt del nostre poble.

Una travessa dels resultats del 28 de maig de 2023.

No m’agrada especular amb els resultats, però tant el meu propòsit com el del meu equip, és treballar per millorar els nostres resultats.

Amb qui lluiten/comparteixen espai electoral?

Nosaltres som l’esquerra, som republicans i independentistes, per tant, el nostre espai electoral és ampli i obert a moltes sensibilitats, però especialment en aquestes municipals compartim espai electoral amb els qui vulguin millorar la vida dels nostres veïns i veïnes.

Quin partit serà la sorpresa positiva?

Esperem que ho sigui Esquerra, perquè és garantia de transformació per fer possible un canvi amb noves idees, nova gent, molta il·lusió i ganes de treballar en un nou govern.

Quin partit serà la sorpresa negativa?

En aquest cas, prefereixo no opinar.

Hi haurà una majoria absoluta? S’haurà de pactar?

Claríssimament, no veig cap majoria absoluta. Caldrà fer l’esforç entre tots i totes per pactar i aconseguir un govern útil que li doni una bona empenta al municipi.

Línies vermelles a l’hora de pactar?

Som un partit d’esquerres i volem ser garantia de canvi. Les nostres línies vermelles són tot el que no ens representi o tingui relació amb el feixisme. La nostra prioritat, si arriba el moment, serà formar un govern que garanteixi l’estabilitat, el compromís, la responsabilitat per treballar i que garanteixi els nostres valors.

Hi ha extrema dreta a Castellbisbal? És un perill?

Sí. Tota formació populista, xenòfoba i feixista és un perill per la democràcia. Per nosaltres, a l’extrema dreta se l’ha de combatre amb tots els mitjans possibles i les urnes han de ser l’eina en la qual totes i tots puguem deixem clar que no tenen res a fer. La història ja ens ha ensenyat on poden arribar, per molt que pel camí es maquillin per arribar a les institucions i implantar règims totalitaris.

Tema prioritari de la candidata, el principal?

Aconseguir fer realitat el nostre projecte per demostrar que es pot millorar la vida dels castellbisbalencs i castellbisbalenques, amb un canvi real i fet amb les idees, aportacions i suggeriments del conjunt del nostre poble.

Què en pensa dels sis partits amb representació actual? Creu que algun altre té la possibilitat de ser-hi?

Els sis partits escollits democràticament fa quatre anys amb els quals hem compartit aquesta legislatura, cadascú amb els seus ideals, han treballat per Castellbisbal. Obtenir representació al consistori no és fàcil i s’ha de treballar molt i, per tant, seran els vots els que decidiran.

Llistes cremallera o candidat/data de més vàlua?

La nostra llista té en compte les dues premisses esmentades, és cremallera i les persones que la formen són totalment vàlides per ser útils per Castellbisbal. A més a més, representen diferents sensibilitats i visons del nostre poble, cosa que encara la fa més diversa i enriquidora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa