MónCastellbisbal
Estratègies comunicatives d’ERC Castellbisbal

Castellbisbal afronta enguany uns nous comicis el 28 de maig marcats pel joc polític propi d’un context com l’actual. En campanya permanent, els partits polítics esgrimeixen les seves respectives “tècniques de seducció” per a atraure l’atenció dels votants del municipi. Però, quines són concretament les estratègies comunicatives que estan utilitzant per a aconseguir condicionar l’opinió pública i guanyar-se el nostre vot?

Esquerra Republicana de Castellbisbal 

Les eleccions municipals del maig són les primeres en què Esquerra Republicana de Castellbisbal es presenta amb la candidata Ma Isabel Méndez al capdavant del projecte. La campanya electoral del partit centra molts esforços en reforçar la figura de Ma Isabel Méndez com a alcaldable. L’última legislatura, Méndez va exercir com a regidora després de ser escollida com a número dos del partit. Tanmateix, en contraposició als lideratges de Solé, d’AxC, i Conde, de SOM-HI, Méndez té un perfil menys institucional i, per tant, l’estratègia comunicativa del partit avança en la direcció de reforçar la seva figura com a candidata a l’alcaldia, fet que la porta a protagonitzar la majoria dels cartells electorals.

La campanya d’ERC a les eleccions municipals ha dirigit l’estratègia comunicativa cap al terreny emocional

La campanya d’ERC a les eleccions municipals ha dirigit l’estratègia comunicativa cap al terreny emocional per a transmetre el seu missatge. Els republicans es donen a conèixer amb l’eslògan “Sentim Castellbisbal, Sentim el canvi!”. En el món del màrqueting polític, l’explotació dirigida de les emocions és una estratègia molt eficient a l’hora de mobilitzar i atraure votants. Amb aquest missatge, l’estratègia de campanya busca presentar el projecte públicament proper, per això les referències a la proximitat són constants en els cartells i comunicats, i com a partit de tall municipalista, distanciant-se lleugerament del partit a escala nacional i formulant un discurs propi i específic adaptat al context de Castellbisbal. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa