MónCastellbisbal
Estratègies comunicatives de Ciutadans Castellbisbal 

Fins i tot en municipis com Castellbisbal, la manera de fer política propera i senzilla ha topat frontalment amb el fenomen recurrent de la professionalització dels partits i els candidats. El màrqueting polític i les estratègies de comunicació han irromput i han modificat les formes d’expressió i de funcionament de la política local. Avui dia, el projecte polític en si no és decisiu si no ve acompanyat de tota una estructura operativa dotada dels mecanismes comunicatius i estratègics suficients per a arribar al màxim de racons del municipi i convèncer l’electorat.

Castellbisbal afronta enguany uns nous comicis el 28 de maig marcats pel joc polític propi d’un context com l’actual. En campanya permanent, els partits polítics esgrimeixen les seves respectives “tècniques de seducció” per a atraure l’atenció dels votants del municipi.

Ciutadans Castellbisbal 

El grup local de Ciutadans a Castellbisbal es presenta de nou a les eleccions d’enguany amb José Antonio Douton al capdavant de la llista. Fins al moment, l’estratègia de campanya del partit taronja es veu reflectida en l’eslògan amb què es presenten de manera pública, “Por los tuyos”, apel·lant a un sentiment paternalista de protecció d’un “nosaltres” que, per definició, implica l’exclusió d’un subjecte “ells”. En sintonia amb el missatge que vertebra l’estratègia de campanya del partit, dirigeixen el seu discurs contra els dos grans partits nacionals, el PSOE i el PP, a partir de publicacions que utilitzen imatges de nadons per a transmetre el seu missatge. 

El gran repte que afronta Ciutadans Castellbisbal és revertir la tendència a la baixa del partit taronja a escala nacional. Tanmateix, la seva estratègia comunicativa està íntimament lligada a l’estratègia nacional del partit, fet que els concedeix poca autonomia en matèria de comunicació política, limita la seva capacitat de presentar-se com un partit únicament de tall municipalista i ajusta el nínxol de votants, a qui volen dirigir el seu missatge, estrictament als electors simpatitzants amb el partit també a escala nacional. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa