MónCastellbisbal
Doutón (CS): “Ni AMI ni ajuts a entitats separatistes”

Món Castellbisbal entrevista els candidats a l’alcaldia de tots els partits amb representació atual al Consistori. Són onze preguntes que responen els líders de les formacions. José Antonio Doutón Gonzalez és el cap de cartell de Ciutadans a les eleccions municipals de diumenge 28 de maig.

Com es presenta la campanya/precampanya?

Afrontarem la campanya basant-nos en carpes informatives, similar al que vam fer a la del 2019, pensem que aquests 4 anys darrers han fet que la ciutadania de Castellbisbal ens conegui i, encara que han estat anys complexos per la pandèmia de la Covid 19, hem mantingut força contacte amb els nostres veïns i sempre hem lluitat pels seus interessos des d’una oposició constructiva i que ha fet que s’assolissin millores per a tothom.

Amb quines expectatives ho afronten?

Som positius, pensem que la nostra tasca aquests 4 anys haurà estat visible i esperem obtenir la confiança i aspirem a créixer en nombre de regidors per ser més decisius i poder dur a terme el nostre projecte per a Castellbisbal. Tenim una molt bona proposta que serà beneficiosa pel nostre municipi. Ens hem abanderat com el partit de la defensa constitucionalista a Castellbisbal des de la racionalitat i cortesia amb la resta de grups polítics, però mantenint ferm el nostre discurs en qüestions contra el separatisme, i hem estat dialogants amb qüestions municipals, perquè apostem per un municipi de tots i per a tots, i per això volem un ajuntament sense associacionisme amb entitats separatistes.

Gosa fer una travessa, política ficció, sobre els resultats electorals?

No som de travesses i no entrarem al terreny de somnis i apostes, difondrem el nostre projecte i que els ciutadans decideixin quants regidors volen que tinguem per representar tots els nostres veïns. Nosaltres treballarem per un Castellbisbal de tots, nucli urbà i urbanitzacions, sense diferències. Tots som Castellbisbal.

Amb qui lluiten/comparteixen espai electoral?

No lluitem contra ningú i tampoc compartim espai electoral, ni ens plantegem pactes. Primer caldrà veur els resultats de les urnes. Si hem de ser oposició, ho serem des del terreny constructiu, com correspon a un grup amb esperit municipalista. Si ens donen l’oportunitat de govern, allargarem la mà a qui vulgui recolzar el nostre projecte i aquí està tot reflectit. Les nostres línies vermelles també són al projecte, municipi neutral sense AMI ni subvencions a entitats separatistes, només projectes per a la millora de la ciutadania en general defensant i afrontant qualsevol problema individual.

Quin partit serà la sorpresa positiva?

Esperem ser nosaltres, CS. No contemplem una altra sorpresa positiva.

Quin partit serà la sorpresa negativa?

Òbviament, pensem que ja som prou partits representant la ciutadania de Castellbisbal i no esperem més competidors, però sabem que hi ha dos partits més de moment que pensen presentar-se. El repartiment de vots entrarà a la travessa que no hem volgut fer, però no anomenarem negativament ningú, tenen el seu dret democràtic.

Hi haurà una majoria absoluta?

Òbviament no, les majories absolutes crec que són història a qualsevol àmbit institucional.

Línies vermelles a l’hora de pactar?

Crec que he estat clar anteriorment, no governaríem amb partits independentistes, només acords per a política útil municipal.

Hi ha extrema dreta a Castellbisbal, és un perill?

Els extrems sempre representen un perill. En general, els extrems i el populisme. A Castellbisbal no hi ha extremistes, hi ha gent emprenyada, però no tant en l’àmbit municipal sinó en l’autonòmic i estatal. I és molt lògic. Des de fa uns anys ens intenten canviar la manera de pensar i de viure. Alguns continuen les pautes d’aquests extrems que en realitat són populistes i aprofitats i només venen fum. I molta gent es deixa
engalipar per un extrem i d’altres es resisteixen des de l’altre extrem. A la centralitat i el raciocini és l’equilibri i la solució a tots els problemes.

Tema prioritari del candidat, el principal…

En el nostre projecte hi ha tots els temes prioritaris, no n’hi ha cap secundari. Som un municipi millorable en tots els aspectes.

Partits amb representació actual: creu que tots repetiran?

Ho decidiran els ciutadans, però crec que tots tenen la probabilitat de revalidar la seva presència. Una altra cosa és el repartiment de vots/regidories.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa