MónCastellbisbal
Conde (Som-hi): “Volem tornar a la política de la proximitat”

Ahir, dimarts 23 de maig, Món Castellbisbal va organitzar el debat “sis alcaldables de Castellbisbal” amb la presència dels caps de llista dels sis partits amb representació a l’Ajuntament. El debat es va poder seguir presencialment a l’auditori d’Els Costals, així com en directe a través del canal de YouTube de Món Castellbisbal. A més, a través del web i de Twitter es va poder seguir el minut a minut.

Les millors frases de Dolors Conde, de Som-hi Castellbisbal 

BLOC 1: Polítiques d’habitatge. Pisos de lloguer, pisos nous, pisos protegits, pisos per joves… És un problema l’habitatge? Preus. Fins on ha de créixer Castellbisbal? 20.000-30.000 habitants? La xifra actual ja és la bona?

Les administracions no hem estat capaços de promocionar habitatge públic. El preu està per sobre de la mitja de Catalunya. No hi ha promoció d’habitatge públic. Des de Som-hi, volem que els fills puguin realitzar el projecte de vida on van néixer, i que les persones vulnerables tinguin un habitatge digne.

Les solucions no es fan a 15 dies abans de les eleccions. No són efectives. No manca habitatge públic només, hi ha problema greu amb les llicències. Està impedint que persones no puguin fer el seu projecte de vida. Cal una modificació de la normativa i del POUM, destinar més recursos. No pot ser que s’esperi 18 mesos per una llicència d’habitatge. Volem reivindicar que les línies d’ajut de lloguer es van iniciar per Som-hi, i ara alguns se les estan fent seves. Hi ha manca de compromís per tots els grups polítics, i s’ha de reconèixer.

Debat “6 alcaldables a Castellbisbal” | Javi González

BLOC 2: Política econòmica (indústria, comerç, ocupació). Relació amb les grans empreses del terme. Cap on s’ha d’anar? Quina ha de ser l’aposta a curt, mitjà i llarg termini? I un apunt més: calen més grans superfícies comercials?

No hi ha oportunitats, i això s’ha de canviar. Amb oportunitats vull dir iniciar una via de treball amb el Departament d’Educació per implementar formació dual. Perquè la indústria repercuteix positivament en la ciutadania. En el comerç, cal dinamitzar-lo, s’ha demostrat que amb actes els carrers s’omplen i la gent surt. Cal potenciar campanyes com els Castellbisvals.

BLOC 3: No sembla que de les eleccions en surti una majoria absoluta. Caldran pactes. Quines són les línies vermelles?

La nostra línia vermella són els partits d’extrema dreta, però també se’ns fa difícil veure pactes amb partits que no han governat al costat de les persones. Portem 7 anys i 9 mesos aturats (perquè els darrers tres mesos sí que s’han fet coses, abans de les eleccions). Estem assistint al principi de la vella política.

Som l’únic grup que ha consolidat pactes per sobre d’interessos i posant per davant Castellbisbal.

Minut d’or

Volem tornar a la política de la proximitat, tocant de peus a terra. Compto amb un equip que s’hi deixa la pell. La il·lusió, les ganes, són el motor que ens mou. Podem quedar-nos com estem o avançar. El diumenge, voteu Som-hi.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa