MónCastellbisbal
Sant Andreu reclama mantenir els llocs de feina de Celsa Castellbisbal

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Baix Llobregat, reclama que el canvi de propietaris de Celsa no alteri la plantilla de la planta de Castellbisbal.

En un comunicat, el consistori recorda que, dels 800 treballadors de Celsa Barcelona, prop de 200 són veïns de Sant Andreu. El govern municipal, que va emetre el comunicat l’endemà de la sentència que avalava el canvi en la propietat de la planta, va remarcar que “és imprescindible mantenir els llocs de treball”.

L’alcalde Marc Giribet, per la seva banda, ha demanat una reunió amb els nous amos per tal de garantir i defensar els llocs de treballs dels veïns de Sant Andreu de la Barca que hi treballen. A més, Giribet també ha instat els governs català i espanyol a garantir el compliment de la resolució pel que fa als compromisos dels creditors, que estipulaven que cal “preservar i incrementar el valor de la companyia, mantenint la seva integritat i conservant els llocs de treball”.

En aquest sentit, el Govern va assegurar que vetllaria per protegir “la integritat de la cadena de valor i el model industrial que garanteix la reinversió de recursos i el manteniment dels llocs de treball”.

Els fons de creditors propietaris de Celsa

Cal recordar que el passat dilluns 4 de setembre el jutge de la sala mercantil número 2 de Barcelona va entregant la propietat als fons creditors de la companyia catalana i, per tant, la família Rubiralta perdia definitivament el control de Celsa.

Amb aquesta sentència, Celsa deixarà de ser una empresa familiar, ja que passarà a ser una empresa més que acumula més de 2.000 milions de deute. En la sentència, que no es pot recórrer, el jutge també va considerar que el pla de reestructuració que va presentar els fons tot just fa un any està provat i s’ajusta a la realitat de la moderna economia competitiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa