MónCastellbisbal
La plantilla de Celsa evita valorar el canvi de propietat de la companyia

La plantilla de Celsa a Castellbisbal ha volgut evitar valorar la sentència sobre el canvi de mans de la planta fins que hagi examinat la resolució judicial i s’hagi reunit amb la nova propietat. El president del comitè d’empresa a Celsa Barcelona d’UGT, Fernando Puga, ha explicat a l’ACN que no tenen “cap mena d’informació” sobre l’aval al pla de reestructuració, i que únicament tenen constància de l’aparició del dictamen a través dels mitjans de comunicació. En aquest sentit, serà més endavant quan valoraran si convoquen mobilitzacions.

El president del comitè d’empresa també ha remarcat que estan a l’espera que els nous propietaris “expliquin què volen fer” i, aleshores, “ja valoraran com hi responen”. Ara per ara, no coneixen els futurs responsables de l’empresa i l’únic contacte ha estat amb un gabinet que els assessora.

Mantenir el personal i bona gestió econòmica

Després de conèixer el contingut de la sentència, els creditors de Celsa van emetre un comunicat aquest dilluns en què asseguraven que la prioritat principal del nou consell d’administració serà “millorar la gestió operativa per convertir-la en un líder europeu del sector, salvaguardar els llocs de treball i garantir una sòlida gestió financera”. A més, els creditors també s’han mostrat “compromesos” amb el manteniment de l’activitat a l’Estat.

En el comunicat també deixen clar que el següent pas dels nous propietaris serà “treballar estretament amb totes les parts interessades” amb l’objectiu de garantir que el pla de reestructuració es dugui a terme “de la millor manera possible”.

El pla aprovat pel jutge és una solució amb capital privat i que no requerirà l’ajuda de la SEPI, valorada en 550 milions d’euros. Els nous propietaris també van indicar que el nou consell d’administració estarà integrat per perfils “molt respectats i de categoria mundial” i l’empresa siderúrgica serà dirigida per institucions financeres “de prestigi internacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa