MónCastellbisbal
L’atur a Castellbisbal assoleix la taxa més baixa dels darrers vuit anys

Segons l’informe de dades socioeconòmiques publicat el darrer 8 de maig, el mes d’abril d’aquest any va tancar amb un total de 482 persones aturades a Castellbisbal, 45 menys que l’any passat. Aquesta variació anual suposa una disminució del 8,5%. Les dades actuals situen la taxa d’atur al poble en un 7,3%, essent la més baixa des del 2015. Des d’aleshores, només s’havia assolit una xifra semblant el mes de juliol de l’any passat, quan se situava en un 7,4%.

Aquest mateix informe reflecteix la tendència a la baixa que la taxa d’atur porta assolint des de principis d’any; al gener hi havia 510 persones aturades, al febrer, 502 i al març 493.

Evolució de l’atur a Castellbisbal / Ajuntament de Castellbisbal

Dades de l’atur per sectors i edats

L’informe reflecteix que el sector amb més persones a l’atur és el de serveis, que representa més d’un 70% del total d’aturats/ades. El segueixen el sector industrial (17,43%), sense ocupació (5,19%), el sector de la construcció (4,77%) i l’agrari (0,83%).
Pel que fa a les franges d’edat, les persones de més de 45 anys representen un 65,7% del total d’aturats, seguides de les d’entre 25 i 44 anys i amb les menors de 25 anys a la cua.

Distribució de l’atur per edat i sector de l’activitat / Ajuntament de Castellbisbal

En referència al sexe, les dones són les més aturades a Castellbisbal; hi ha un total de 310 dones aturades (64,32%) enfront de 172 homes (35,68%).

Distribució de l’atur per sexe i edat / Ajuntament de Castellbisbal

Distribució per durada de l’atur

Segons la durada, les persones fa més d’un any que estan aturades representen gairebé la meitat del total, un 46,06%, seguides de les que estan a l’atur fa menys de 6 mesos (39,21%) i tancant la llista amb les que porten entre 6 i 12 mesos (14,73%).

Distribució per durada d’atur / Ajuntament de Castellbisbal

Una taxa inferior a la mitjana de la comarca

La xifra i la tendència a la baixa són dades positives en termes d’ocupació al municipi, que té una taxa d’atur de inferior a la taxa del Vallès Occidental, que és d’un 9,7%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa