MónCastellbisbal
Hefame autoconsumirà 3,6 milions de kWh anuals el 2023

El grup Hefame, la cooperativa espanyola que distribueix productes farmacèutics, fa un pas més cap avançar cap a l’autoconsum: Aquest 2023, l’empresa autoconsumirà més de 3,6 milions de kWh anuals amb les instal·lacions fotovoltaiques de la planta a Castellbisbal. La cooperativa assolirà un estalvi mitjà d’energia del 25% amb les plaques solars a la planta situada al carrer del Coure, 12, però també a les dues plantes que té a Madrid, una a València i una a Múrcia, on ja està en marxa aquest projecte que busca ser més respectuós amb el medi ambient i reduir la petjada de carboni.

Aquesta proposta forma part de la fase final del seu Pla Director d’Autoconsum, que ha suposat una inversió de casi dos milions d’euros, i permet “un estalvi d’emissions equivalent al carboni capturat per 1.221 hectàrees de bosc o les emissions de diòxid a la atmosfera de 550 vehicles funcionant durant un any”, tal com va anunciar l’empresa a finals de 2022 en un comunicat.

Un pla d’autoconsum per reduir el consum energètic

El desenvolupament d’aquest Pla s’ha complementat els últims tres anys amb un “intens programa de mesures” que ha “permès reduir el consum energètic en un 12%, equivalent a reciclar més de 400 tones de residus”. Entre aquestes mesures s’han inclòs accions per controlar el gast i millorar l’eficiència, l’aïllament tèrmic de varis magatzems, o la substitució d’equips d’aire comprimits per altres més eficients, entre altres.

Més sobre el grup Hafame

El grup Hefame és una cooperativa de distribució farmacèutica que es va fundar a Múrcia l’any 1950. Segons informen a la seva pàgina web, és la tercera empresa del sector al país per quota de mercat i l’any 2021 va superar els 1.455 milions d’euros de facturació. Compta amb més de 1.000 treballadors i dona servei a més de 6.000 farmàcies amb més de 60.000 comandes i 11.000 entregues diàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa