MónTerrassa
L’antic edifici de l’Institut Industrial i de l’Ajuntament de Terrassa
La façana s'ha anat deteriorant amb el pas dels anys
| Joan Manel Oller

!--akiadsense-->

L’Antic Ajuntament de Terrassa és un edifici neoclàssic del Centre de Terrassa, protegit com a bé cultural d’interès local. L’immoble és a la cantonada entre el Raval de Montserrat i el carrer Cremat.

Edifici construït inicialment com a Casa de la Vila de Terrassa, va mantenir aquesta funció fins a l’any 1898. Conserva a la façana principal, com a testimoni del seu primer ús, dos relleus que reprodueixen les torres de l’escut de la ciutat. L’Institut Industrial de Terrassa, fundat el 1873, va traslladar la seva seu a aquest edifici l’any 1898, fins al 1952, que l’Institut Industrial es va traslladar a la nova seu del carrer de Sant Pau (antic magatzem Pasqual Sala ).

L’any 1981, l’edifici va allotjar la seu del Centre Excursionista de Terrassa. Després s’hi va instal”lar una botiga de roba de la Cooperativa Teixidors, ara al Centre Cultural.

És un edifici de planta rectangular que consta de planta baixa, pis principal i golfes, amb coberta de teula a quatre vessants. Totes les obertures són allindades, llevat de les corresponents a les golfes, que són ovalades. La façana principal, al Raval de Montserrat, té cinc obertures a cada pis, les del principal amb balconades de ferro fos. Damunt els balcons dels extrems del principal conserva a la façana principal, com a testimoni del seu primer ús, dos relleus que reprodueixen les torres de l’escut de la ciutat. Al primer pis hi ha el saló principal, que havia estat decorat amb plafons pictòrics d’Alexandre de Riquer. L’edifici es corona amb una cornisa.

Nou comentari

Comparteix