MónTerrassa
VIDEO | Matadepera reivindica l’1-O en un acte emotiu i festiu
  • CA

Matadepera, com arreu del país, va commemorar el primer aniversari del referèndum. I ho va fer organitzant diverses convocatòries, la primera de les quals va tenir lloc a les 9 del matí amb la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència a l’Ajuntament que va reunir una cinquantena llarga d’assistents. El plat fort, però de la commemoració va tenir lloc a la tarda, a l’interior del Pavelló (ara ja en la seva estrenada nova denominació, “Primer d’Octubre”) que va acollir diverses convocatòries.

Es va començar amb la projecció d’un vídeo elaborat per Matadepera Televisió que resumia el que passar a Matadepera ara fa un any, i a l’acabar, hi va haver un breu parlament de l’alcaldessa Mireia Solsona. Tot seguit, un dels moments àlgids de la vetllada, l’entrada de les urnes als acords del “Cant de la Senyera”. Amb la coordinació de Míriam Vila i Emili Riba, l’acte va comptar després amb la intervenció de diversos testimonis, com Oriol Villatoro, Elisa Salvador, Lola Tolosa, Jordi Reguant, Vicenç Pujol, Pol Vázquez, Joan Cortada o Guillem Montagut, que, afegint-se a d’altres espontanis del públic, van aportar impressions i records del que havia estat aquella jornada.

La lectura del manifest a càrrec de Francesc Duch i “El Cant dels segadors” va cloure la part més institucional de l’acte que va continuar després amb un sopar, el concert de “The Sappy’s”, la sessió de cinema “La batalla de Argel” (1966) i bivac al mateix pavelló. L’organització recorda que s’estan recollint escrits i fotos per editar un llibre sobre el primer d’octubre a Matadepera. Es pot enviar material a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa