Baixada del Pi de Sant Sebastià

Baixada del Pi de Sant Sebastià | Sergi Gumà

“A partir d’aquest punt demanem que sota el pi només hi hagi dones. Si us plau, tots els homes fora del pi”. Amb aquestes paraules, recollides per Matadepera.cat i pronunciades pel president de la Germandat Guillem Montagut passades les 11 de la nit i a la Plaça de Sant Jordi es consolidava aquest dissabte i en un dels actes més emblemàtics de les festes com és la Baixada del Pi la tendència dels darrers anys per part de la mateixa entitat d’impulsar que les dones participin més a les celebracions.

No era la primera vegada que les dones participaven a la baixada però enguany, ha estat la primera vegada en la història, des de la Plaça de Sant Jordi i fins a l’arribada a la Plaça de Cal Baldiró, el pi ha estat portat majoritàriament per dones en una celebració sense incidents.

Com sempre, el lloc de trobada va ser al bosc de la Pedrera de l’Angelet, al final de carrer Gaietà Vallès, a Can Prat. En una nit freda (2º hi havia quan la comitiva va arribar a la Plaça de Cal Baldiró), la nombrosíssima assistència que s’hi va congregar es va trobar els focs encesos i amb un gran ambient de festa, es va sopar. Tres petards van anunciar l’inici de la baixada del pi fins la plaça de Cal Baldiró que ha fet el recorregut de cada any: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i Plaça de Cal Baldiró. El president de la Germandat, Guillem Montagut, ha exercit de portaveu durant tota la comitiva.

El pi ha arribat a la Plaça de Cal Baldiró poc abans de 2/4 d’1 on la Banda de Matadepera ja esperava a la multitud per interpretar “La Melodia del pi”. A l’arribar, i com sempre, l’eufòria s’ha desfermat igualment, així com les abraçades i els crits d’alegria dels assistents. Amb el pi a la plaça, la festa s’ha allargat fins a la matinada, amb la música del DJ Gavarró.

Nou comentari