MónTerrassa
Vicenç Villatoro presenta a Matadepera ‘La casa dels avis’

El dijous 1 de juliol a les 19 h Vicenç Villatoro, nascut a Terrassa, però resident a Matadepera, oferirà una xerrada presentant les seves darreres publicacions, com el seu últim llibre ‘La casa dels avis’. L’acte serà al Casal de Cultura de Matadepera (c. de Pere Aldavert, 4) i caldrà inscriure-s’hi prèviament a través del formulari que es pot trobar a la web d’Òmnium.

‘La casa dels avis’ explica l’epopeia d’una família catalana al llarg de més d’un segle. ¿Què fa que algú decideixi anar-se’n del lloc on ha viscut sempre i que algú altre vulgui morir allà on va néixer? Si a la celebrada ‘Un home que se’n va’, Vicenç Villatoro reconstruïa la història del seu avi patern, que emigra des d’un poble de Còrdova a Terrassa, a ‘La casa dels avis’ explora la història dels avis materns, des de la casa familiar de Canet, que va ser enderrocada, fins a la Terrassa obrera i convulsa de la guerra i la postguerra. Eren un manyà i una nuadora, catalanistes i republicans, que van viure l’exaltació de la República, la derrota de la guerra i l’experiència de l’exili, la presó i el silenci del franquisme. La seva història és la dels que es queden, i la seva casa és el símbol de la persistència i l’arrelament a la terra.

‘La casa dels avis’ forma part d’una ambiciosa trilogia—juntament amb ‘Un home que se’n va’ i ‘El retorn dels Bassat’— sobre l’emigració i la identitat, però és també una visió diferent, des de la perspectiva d’una família concreta, de la història catalana al llarg de més d’un segle: des de l’arribada d’un avantpassat napolità per participar en les guerres carlines fins als esdeveniments de l’octubre del 2017 i el dia d’avui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa