MónTerrassa
Veïns de Les Pedritxes s’organitzen per la compra conjunta de plaques solars
  • CA

L’Associació de Veïns de Les Pedritxes està impulsant un nou projecte col·lectiu enfocat a promoure l’autoconsum amb la generació d’energia solar i la col·laboració entre la comunitat de veïns per compensar els excedents d’energia que es puguin produir, segons informa Matadepera.cat.

Amb la idea d’apostar per un consum d’energies renovables, l’associació s’ha posat en contacte amb diverses empreses instal·ladores per negociar la compra conjunta de plaques solars entre els veïns que hi puguin estar interessats. La seva idea és poder fer una compra col·lectiva, que permeti un preu més assequible, l’optimització de les instal·lacions, així com la tria dels equips més avantatjosos per la situació de la urbanització. A aquesta idea, s’hi afegeix l’actual bonificació de l’Ajuntament del 50% de l’IBI durant 5 anys a aquells habitatges que instal·lin plaques solars i que pot significar el finançament del 50% d’una instal·lació petita.

A banda de la compra conjunta de plaques solars, l’associació també vol constituir-se com a agrupació d’autoconsum. Sergi Baron, membre de la junta de l’Associació de Veïns de Les Pedritxes explica que “el grup d’autoconsum permetrà intercanviar excedents energètics entre el veïnat en condicions més avantatjoses que les que ofereixen les comercialitzadores”. Això implica que les cases amb instal·lacions solars podran compensar els seus excedents d’energia amb els que no tenen la instal·lació o tenen més consum i a millor preu.

Aquelles persones que puguin estar interessades en el projecte de l’associació, poden respondre al següent formulari:, o bé, contactar amb l’associació per correu: veï[email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa