Una de les zones netejades per l'ADF

Una de les zones netejades per l’ADF | Ricard Farriol

Amb l’objectiu d’evitar qualsevol foc, l’ADF de Matadepera ha obert dues zones estratègiques per a grans incendis forestals i el manteniment de les franges arbrades de la riera de Les Arenes, segons informa Matadepera.cat. Durant la segona quinzena de juny van realitzar tasques a la font del Corraló i dalt del Turó dels Rossos. Un cop finalitzi l’estiu, també ho faran a la font del Truncó.

Els treballs es realitzen gràcies al premi que l’agrupació local va rebre com a Millor Projecte de Prevenció d’Incendis, atorgat per l’Oficina Tècnica de Prevenció d’Incendis de la Diputació de Barcelona. Consisteix a canviar l’estructura arbrada forestal per modificar l’avanç del foc i facilitar la feina dels equips d’extinció. També faran el manteniment d’un tram de franja a la carretera que puja al Coll d’Estenalles, a prop de la Barata. La superfície total de l’espai on treballaran és de gairebé 13 hectàrees, on faran selecció de rebrotades, podes de combustible vegetal vertical, estassades i eliminació de restes “in situ”. A més, ampliaran la zona de pastura extensiva de la finca de Can Garrigosa, mitjançant cavalls i burros. L’acció consolidarà l’àrea silvopascícola estratègica per a l’evolució d’un incendi forestal.

Des de l’ADF afirmen que la iniciativa servirà per facilitar el pastoreig extensiu del ramat que han contractat, el qual aprofita les herbes i sotabosc i ajuda a controlar la rebrotada i redueix els costos de manteniment de les zones. En paral·lel, l’ADF treballa amb l’Ajuntament per repassar i consolidar la xarxa bàsica de pistes forestals del terme municipal per a la prevenció d’incendis. Durant aquests darrers mesos també ha comptat amb el suport de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, que ha realitzat neteges forestals a més de 4 km.

Nou comentari