MónTerrassa
S’instal·la un desfibril·lador d’accés públic a Matadepera
  • CA
El nou aparell desfibril·lador d'ús públic
El nou aparell desfibril·lador d’ús públic | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

Des d’aquest passat 24 de desembre, la plaça situada al costat de l’Església disposa d’un aparell desfibril·lador extern automatitzat (DEA) que pot ajudar a salvar una vida en cas de patir una aturada cardíaca. Segons explica Matadepera.cat, la particularitat d’aquest recentment instal·lat a la via pública és que quan s’obra el maletí d’intervenció s’activa automàticament una trucada al 112, on via telefònica es pot mantenir una conversa per part d’urgències a qui assisteix a qui ha patit un atac de cor.

D’aquesta manera, la persona assistida no té perquè està al mateix lloc on es troba la cabina sinó que pot trobar-se a més distància, tanta com la que permeti la cobertura telefònica. El plafó que hi ha junt a la cabina disposa també d’un codi QR incorporat on es facilita un video complert amb tota la informació del què cal fer en cas d’una emergència cardíaca.

Amb aquest aparell són 11 els que disposa el municipi de Matadepera, entre els que s’hi compten els que estan situats a les recepcions del Camp de Golf Municipal i del Gimnàs Municipal, Casal de Cultura, Casal de la Gent Gran, Pavelló, Camp de Futbol Municipal, a la Policia Municipal i al Cos de Bombers Voluntaris. També n’hi ha un instal·lat en un dels cotxes de la Policia Local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa