MónTerrassa
Què podem fer avui a les Festes de Sant Sebastià de Matadepera
  • CA

Els canvis previstos per aquest primer cap de setmana de les Festes de Sant Sebastià per culpa de la pandèmia de la Covid-19 no afecten aquest matí de dissabte, on hi ha previstes vuit convocatòries.

Arrencaran amb el repic de campanes (08.30h) per continuar amb el concurs de golf (09.00h), la fira de Sant Sebastià (09.30h) -parades amb gran varietat de productes i artesania: formatge, embotits, fruits secs, conserves, xocolates, fruites i verdures, oli, mel, dolços, etc-, la grimpada del pi dels nens (10.00h), el concurs de petanca (10.00h), l’espectacle de cor de carxofa (12.00h), i l’arrossada i competició d’arrossos (14.00h). L’únic acte suspès ha estat la demostració i tast d’allioli, que s’ha anul·lat però no per raons de covid.

Per a informació sobre els darrers canvis, consulteu la web de la Germandat de Sant Sebastià.

Amb l’objectiu d’evitar possibles contagis per la covid, la Germandat de Sant Sebastià va anunciar ns canvis en les celebracions d’aquest primer cap de setmana de les festes. Tal i com va declarar dimecres el president de l’entitat Guillem Montagut, “Ho teníem tot a punt, però volem ser molt curosos amb les mesures anti-covid i per això ens hem vist obligats a suspendre o modificar alguns dels actes”.

Així, aquest divendres s’ha anul·lat el berenar infantil i s’ha modificat el transport del pi dels nens (que ha estat portat pels adults com una exhibició), així com també la carpa del sopar que s’ha suprimit.

Grimpada

Els millors grimpaires es formen a partir d’anys d’entrenament. La canalla a participa en un dels actes més rellevants de les festes: la grimpada del pi. S’admeten grimpadors fins a màxim deu anys i, com sempre, els deu millors classificats podran repetir grimpant la setmana següent el pi gran. Hi haurà pernil per al grimpaire més ràpid! Els menuts estaran encordats i assegurats per experts grimpaires i alpinistes matadeperencs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa