MónTerrassa
El Pi de Matadepera reivindica el feminisme i l’alliberament dels presos polítics
  • CA
Baixada del Pi de Sant Sebastià
Baixada del Pi de Sant Sebastià | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

El Pi de Sant Sebastià de Matadepera s’ha convertit no només en un espai de tradició i reivindicació de la cultura popular sinó també en un espai de reivindicació. Si l’any passat, com recorda Matadepera.cat, les dones van participar ja activament en l’acte de la baixada del Pi, aquest any, durant bona part del trajecte, de la plaça Sant Jordi al carrer Sant Joan, han estat elles qui se l’han carregat i l’han portat. La baixada és un dels actes més espectaculars i multitudinaris de les Festes de Sant Sebastià que se celebren al municipi, i enguany no ha registrat incidents i s’ha produït amb tota normalitat.

A més de ser una baixada feminista, també s’hi ha sumat una altra reivindicació: la de l’alliberament dels presos polítics. Aquest missatge s’ha fet palès en l’aparició de dos llaços grocs, un d’ells, a la capçalera del mateix arbre, així com també amb la presència d’una urna.

El trajecte

Com sempre, el lloc de trobada va ser al bosc de la Pedrera de l’Angelet, al final de carrer Gaietà Vallès, a Can Prat. La nombrosa assistència que s’hi va congregar es va trobar els focs encesos i amb un gran ambient de festa, es va sopar. Tres petards van anunciar l’inici de la baixada del pi fins la plaça de Cal Baldiró que va fer el recorregut de cada any: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i Plaça de Cal Baldiró. El president de la Germandat, Guillem Montagut, va exercir de portaveu durant tota la comitiva.

A 2/4 de 12, la comitiva ja estava al capdamunt del carrer Sant Joan, i a les 12 i 10 minuts entrava a la plaça on la la Banda de Matadepera ja esperava a la multitud per interpretar “La Melodia del pi”. A l’arribar, i com sempre, l’eufòria es va desfermar igualment, així com les abraçades i els crits d’alegria dels assistents. Amb el pi a la plaça, la festa es va allargar fins a la matinada, amb la música del DJ Gavarró.

La baixada del Pi de Sant Sebastià és un dels actes més multitudinaris
La baixada del Pi de Sant Sebastià és un dels actes més multitudinaris | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa