MónTerrassa
El pi de les Festes de Sant Sebastià de Matadepera es plantarà a mà
  • CA

El pi de les Festes de Sant Sebastià de Matadepera es plantarà a mà aquest diumenge. Però aquest dia 16 hi ha molta més oferta. Es prepara una gran exhibició de feines forestals i una mostra gastronòmica.

PLANTADA DEL PI A MÀ
A les 12 del migdia, a la plaça de Cal Baldiró
Aquesta vegada el pi no serà plantat per mitjans mecànics com l’any passat. Les ganes de tornar a la tradicionalitat i recuperar l’acte de la manera més pura es portarà a terme el matí després de la baixada del pi. Així doncs, es viurà una plantada del pi seguint l’estil dels antecessors: realitzant les feines amb eines, com cordes i terla força i traça humana, la unió entre els matadeperencs, etc.
D’aquesta manera es pretén preservar els actes el màxim representatius al passat i a laMatadepera rural, lligats a les feines del bosc i del camp.

EXHIBICIÓ DE FEINES FORESTALS. “SANT BÈSTIA”
A les 4 de la tarda, davant de l’Escola de Música
Diferents grups participaran i competiran per realitzar-nos una gran demostració seguint les proves que se’ls proposin. Veurem un cop més la notable destresa per manipular les motoserres, utilitzar la força correctament, partir d’una bona tècnica i assolir els reptes de les diferents tasques: tallar, apilar, generar escultures, etc.
Podeu consultar les normes de participació en el Facebook de la Germandat.

GRAN MOSTRA GASTRONÒMICA. “TASTETS”
A les 7 de la tarda, al Pavelló 1r d’Octubre de Maadepera
Per a tothom que s’atreveixi a degustar tastets mai abans ingerits pel nostre paladar.
Comptant amb la participació de diferents grups formats per carrers o zones de Matadepera, s’oferiran diferents degustacions de receptes tradicionals, versionades, secretes, innovadores. Paga la pena.
Cal recordar que aquest acte s’adaptarà a les mesures de seguretat de la Covid-19 vigents en el moment.
L’acte serà presentat i amenitzat per l’Antònia Genescà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa