Òscar Intente porta un espectacle sobre Pompeu Fabra a Matadepera
Òscar Intente porta un espectacle sobre Pompeu Fabra a Matadepera | Cedida

!--akiadsense-->

El dimarts 24 de novembre a les 19.30 h es presentarà al Casal de Cultura de Matadepera (carrer Pere Aldavert, 4) el monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!” interpretat per Òscar Intente. Aquest és el primer acte que el grup d’Òmnium a Matadepera engega al poble i pretén ser la presentació oficial del grup a la ciutadania.

De què va? Un tenista interpel·la el públic de la sala: es pot jugar a tenis sense regles? En l’esport, com en la llengua, cal compartir unes normes i acceptar-les per jugar bé. Pompeu Fabra, un tenista apassionat, va proposar unes normes per al català que van ser acceptades i compartides per tothom. Aquest és el punt de partida d’un espectacle que utilitza la metàfora esportiva per introduir-nos a la dimensió científica, humana i ciutadana del geni ordenador de la llengua catalana. Estrenat al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona el 17 de maig de 2018. Més de 80 funcions per tots els territoris de parla catalana, d’Alacant a Perpinyà, València, Mallorca i Formentera.

Fitxa artística

Idea, text i interpretació: Òscar Intente

Direcció i col·laboració en el text: Maria Pla

Producció: Inútils Mots -teatre de la paraula- per encàrrec de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Per assistir a l’acte cal inscriure-s’hi prèviament clicant aquí per omplir el formulari. Es demana accedir-hi amb antelació per evitar aglomeracions, per això, les portes s’obriran mitja hora abans. Caldrà seguir totes les mesures sanitàries actuals i portar la mascareta en tot moment. A l’entrada del Casal es prendrà la temperatura. No podran accedir persones amb símptomes de COVID-19, o bé les que hagin estat en contacte directe amb un malalt. Es demanarà omplir la declaració autoresponsable.

Nou comentari

Comparteix