Matadepera ha aprovat iniciar els tràmits per a una nova promoció d’habitatge de lloguer social al poble. El ple de l’Ajuntament de Matadepera, reunit en una convocatòria d’urgència aquest dijous, 28 d’octubre, va tirar endavant el nou protocol de col·laboració en relació a dues finques, propietat municipal, a favor de la Cooperativa Llar Jove SCCL. Serà aquesta entitat l’encarregada de realitzar el projecte, construir i gestionar els habitatges en els terrenys cedits pel Consistori. Llar Jove ha dut a terme diversos projectes d’aquesta índole, un dels darrers dels quals es troba ubicat al barri de Marina del Prat Vermell, en el discricte de Sants-Montjuïc. A la mateixa capital catalana, en els darrers anys ha realitzat quatre promocions més d’edificis de cohabitatge, promoguts des de l’Ajuntament de Barcelona.

En el cas d’aquesta nova promoció a Matadepera estem parlant d’un total de 64 nous habitatges, d’entre 1 i 3 habitacions, en règim de lloguer. En declaracions a Matadepera.cat el regidor d’habitatge Pol Roura ha explicat que “la nova promoció estarà situada al darrere dels actuals habitatges socials de La Florida, aquells que queden entre la carretera de Sabadell, el carrer Balmes i el carrer de La Florida”. L’inici de la construcció d’aquests immobles està previst que sigui el 2023.

En l’actualitat, l’Ajuntament de Matadepera gestiona les promocions dels habitatges públics en règim de lloguer de Mas Sot (promoció realitzada el 2019), La Florida i Turó del Pujol (la més antiga, que data de 2014). En aquest sentit, s’atendran sempre les consultes dels ciutadans, informant i estudiant de manera individualitzada cada cas. Una de les darrers promocions, el passat juny de 2020, va ser La Florida, que consta de sis blocs que es distribueixen en plantes baixes i primeres, i conformen un total de 36 habitatges. Són 10 habitatges de 3 dormitoris, 21 habitatges de 2 dormitoris i 5 habitatges d’1 dormitori. A més, cadascun d’ells té vinculada una plaça d’aparcament i un traster.

Nou comentari