MónTerrassa
Una nova línia de Bus per accedir al Parc Natural de Sant Llorenç

Des d’aquest passat cap de setmana, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac compta amb una nova línia de bus. Aquest nou servei s’afegeix al ja existent. D’aquesta manera, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ja compta amb un total de 7 línies del Bus Parc (entre Sant Llorenç i Montseny), que es troben en funcionament els caps de setmana i festius.

La nova línia que s’ha posat en marxa el passat dia 9 d’abril és la M12, la qual transcorre de Terrassa a Castellbell i el Vilar passant per la localitat de Rellinars, i que també ofereix enllaç amb la línia R5 de FGC a l’estació de Castellbell. Aquesta línia se suma a l’existent M11 entre Terrassa i Mura i Talamanca, per coll d’Estenalles. Les dues línies estan operades per Transports Generals Olesa, amb sis expedicions per dia i sentit els dissabtes, diumenges i festius.

Podeu consultar els horaris de la M12 clicant aquí.

Les línies ofereixen bitllets senzills, vàlids per a tot el dia i que permeten pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari desitgi, així com bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona i que permeten el transbordament tren-bus, ja que les línies tenen parada en estacions de Renfe i  FGC i faciliten que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

Finançament compartit Diputació – Generalitat

El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, i cada administració aporta el 50 % del cost. Té l’objectiu que els visitants facin servir el transport públic per arribar als parcs com a alternativa al vehicle privat. A més, el Bus Parc permet realitzar diverses excursions i itineraris lineals i connectar diversos punts del parc.

Aquesta iniciativa és una de les accions emmarcades en l’Agenda 2030, i que coincideix amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) per al foment d’una mobilitat menys contaminant i més eficient i responsable. Està inclosa en els plans d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible de cada parc, i es una bona alternativa per accedir als espais naturals evitant fer ús del vehicle privat i evitar els problemes d’aparcament i de saturació en determinats indrets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa