MónTerrassa
Mossos es formen sobre el maneig de fauna salvatge a Matadepera
  • CA
Maneig d'una ovella pel veterinari Francesc Closa
Maneig d’una ovella pel veterinari Francesc Closa | Aj. Matadepera

!--akiadsense-->

Una vintena d’agents de l’àrea de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra van participar els passat 17 i 18 d’octubre en un curs de maneig de fauna salvatge i animals domèstics que es va impartir a Matadepera, segons recull el portal Matadepera.cat. L’encarregat de formar aquests efectius policials va ser el veterinari matadeperenc i membre del Grup d’Emergències Veterinàries dels Bombers de la Generalitat, Francesc Closa.

En una primera jornada, la classe va ser teòrica amb la projecció de vídeos perquè els agents obtinguessin les primeres nocions dels mecanismes que hi ha de control de fauna i quin maneig s’ha de fer en diferents situacions. L’endemà, Francesc Closa va posar aquests coneixements en una àmplia sessió pràctica. D’aquesta manera, es van desplaçar al Parc Natural de Sant Llorenç on els alumnes van poder veure un porc senglar, que van manipular i lligar les potes. Després es van traslladar a una masia on també van poder tractar amb un ramat d’ovelles. Van aprendre a immobilitzar aquests animals lligant-los les potes. Fins i tot, alguns dels agents van ajudar Closa a tallar una banya a una ovella que li impedia la visió. A la mateixa masia, els mossos van poder fer pràctiques amb dos rucs i dos cavalls als quals van poder passejar. També van aprendre tècniques per manipular els gats. Aleshores, van tornar cap a l’edifici dels bombers per acabar la formació amb el maneig de gossos.

Francesc Closa va explicar que el curs pretenia “donar les eines que han de fer servir en cada ocasió”. Si més no, els Mossos d’Esquadra poden actuar en accidents de trànsit, decomisos, animals que van sols per la carretera, entre d’altres. “Han rebut formació d’un ventall ampli de les situacions que es poden trobar”, va remarcar el veterinari. Per la seva banda, els alumnes van valorar molt positivament el curs perquè “ens ajuda a entendre la psicologia dels animals que ens podem trobar”. A més, van destacar la qualitat del professor que impartia el curs, Francesc Closa. “És el millor, és com rebre una classe d’esquí de l’Alberto Tomba”, va destacar un dels alumnes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa