MónTerrassa
Menys robatoris però més detencions a Matadepera en els darrers quatre mesos

La Policia Local de Matadepera acaba de presentar el balanç de les seves actuacions del primer quadrimestre de l’any 2021. En declaracions a Matadepera.cat, el regidor de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch ha manifestat que “encara que la pandèmia ha condicionat evidentment les dades, no podem oblidar que els robatoris continuen existint, tot i que en menor mesura, i que la Policia ha realitzat un nombre de detencions proporcionalment superior a d’altres períodes d’anys anteriors. I una dada també significativa: hem notat un important increment d’intents d’ocupació de domicilis buits”.

Així, en quatre mesos s’han produït 3 robatoris amb força a domicilis (més el de les escoles); 2 a interiors de vehicles, 1 furt, i 5 temptatives d’ocupació avortades per la Policia Local. En números rodons, el total de serveis realitzats als quatre primer mesos del 2021 es xifren en 1.616, als mateixos nivells que al mateix període que els dos darrers anys. S’han rebut 1.694 trucades, i pel que fa als serveis realitzats per molèsties ciutadanes, el nombre puja a 110. Entrant més al detall, s’han realitzat 18 controls per seguretat ciutadana; 117 punts estàtics de control, 152 identificacions de persones, 67 identificacions de vehicles; 12 detencions; 14 alertes a través de l’aplicació BeeSafe (de les que 13 van ser falses alarmes); i 58 alarmes (de les que només 2 han estat positives)

“Estem satisfets del balanç d’aquests primers mesos de l’any”, ha manifestat el regidor Bosch, “perquè si bé resulta evident que la pandèmia ho ha condicionat tot, també ho és el fet que s’ha incrementat la vigilància i la baixa sinistralitat de robatoris n’és una bona mostra. Per altra banda, la col·laboració amb Mossos d’Esquadra i la participació ciutadana ha estat també essencial en aquests bons resultats. Però no podem baixar gens, gens la guàrdia. Cal continuar estant ben alerta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa