MónTerrassa
Menys robatoris però més controls i detencions a Matadepera
  • CA

Matadepera ha viscut uns mesos d’estiu relativament tranquils, amb una baixada del nombre de robatoris, tot i que s’han realitzat més controls policials i hi ha hagut més detencions. Aquest és el resum de les actuacions realitzades durant el segon quadrimestre de l’any 2022 (de maig a agost) realitzat per la Policia Local de Matadepera i que s’ha presentat recentment.

En declaracions a Matadepera.cat, el regidor de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch ha manifestat que “són semblants a les del mateix període de l’any passat i encara que no podem oblidar que els robatoris continuen existint, tot i que a la baixa, també és cert que s’han incrementat notablement els serveis que ha fet la Policia Local”.

Cal dir que les dades del segon quadrimestre han inclòs el balanç de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es considera que es pot fer un “balanç força positiu”, atribuït sobretot a “l’increment de la seguretat d’efectius disponibles (Policia Local i Mossos d’Esquadra), i l’acabament de les activitats més d’hora que en d’altres anys”.

Un 45% més de trucades a la Policia Local

I és que en aquests quatre mesos, el municipi ha patit un total de 4 robatoris en força a domicilis, els mateixos que van tenir lloc en el mateix període de l’any passat. La xifra també és calcada pel que fa a robatoris a l’interior de vehicles (2) mentre que no s’ha registrat cap furt (l’any passat n’hi va haver 1). Entre els serveis destacables s’hi troba l’avortament de dos intents d’ocupació d’habitatges, una dada molt inferior a la de l’any passat, quan en van ser 8. En números rodons, el total de serveis realitzats al segon quadrimestre del 2022 es xifren en 1.787 (un 15% més que l’any passat), i s’han rebut 3.035 trucades (un 45% més que al 2021).

Entrant més al detall, s’han realitzat 24 controls per seguretat ciutadana (15 més que l’any passat), 114 punts estàtics de control (10 més que l’any passat); 169 identificacions de persones (27 més que l’any passat), 137 identificacions de vehicles (una cinquantena més que al 2021); 11 detencions (3 més que l’any passat); 11 alertes a través de l’aplicació BeeSafe; i 101 alarmes (de la que cap ha estat positives)

Amb aquests resultats, des de la regidoria de Seguretat es mostra satisfacció. També han volgut recalcar la importància d’una bona col·laboració entre els dos cossos policials (Municipal i Mossos), a més de la participació ciutadana en la prevenció de delictes. Tanmateix, Bosch és conscient que aquestes xifres poden veure’s alterades en els pròxims mesos. “No podem abaixar la guàrdia. Cal continuar estant ben alerta, especialment a partir de les properes setmanes quan el dia encara s’escurçarà més amb el canvi d’hora, el que afavoreix la comissió de delictes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa