MónTerrassa
Matadepera tanca el 2021 amb menys robatoris però més detencions
  • CA

El municipi de Matadepera va tancar l’any 2021 amb bones notícies ja que es van produir menys robatoris amb força però, per contra, es van incrementar les detencions. Aquest és el balanç que el regidor de seguretat i protecció civil de l’Ajuntament de Matadepera, Marcel·lí Bosch, ha donat a conèixer aquesta setmana sobre les actuacions que la Policia Local va realitzar el passat any. El màxim responsable polític ha subratllat en declaracions recollides pel portal de notícies Matadepera.cat que “són dades que, amb molta prudència, conviden a un cert optimisme”. Ho ha justificat dient que “l’any passat ja no va estar tan condicionat per la pandèmia com al 2020, i tot i així, les dades són molt semblants”.

Bosch també ha volgut ressaltar l’increment de recursos que s’ha fet en els darrers temps per millorar la seguretat a la localitat. “Tenim una important xarxa de càmeres de videovigilància (74 en total, distribuïdes per tot el municipi), però també tenim molts controls, un de mitja per setmana i sobretot, la col·laboració ciutadana, que ens resulta molt útil”, ha subratllat.

Si posem dades concretes a les percepcions, cal dir que els serveis realitzats per la Policia Local durant el 2021 van ser de 4.645, el que representa un 8% menys que al llarg del 2020. També s’han reduït el volum de les trucades rebudes, amb un total de 5.363 (un 25% menys que a l’any anterior). Pel que fa als robatoris amb força a domicili, durant el 2021 se n’han produït disset robatoris, un menys que al 2020). Per contra, s’ha incrementat el nombre de persones detingudes acusades d’un delicte: dinou persones, és a dir, set més que al 2020. A més, s’han produït deu temptatives d’ocupació de domicili que han estat avortades.

En total, els agents policials han identificat 486 persones i 274 vehicles. I s’han produït vuit robatoris a l’interior de vehicles. Per altra banda, la Policia ha atès 231 alarmes, de les que finalment només 4 han estat positives. Des de l’aplicació Beesafe, s’han rebut un total de 46 avisos en un any, dels que només 1 ha estat positiu. Finament la municipal ha rebut 339 avisos per molèsties de sorolls.

El telèfon de la Policia Local per a qualsevol consulta o urgència és el 93 787 01 35.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa