MónTerrassa
Matadepera senyalitza 16 localitzacions de valor històric
  • CA

Matadepera senyalitza un total de setze localitzacions de valor històric. Ha estat una iniciativa de la Regidoria de Turisme i es remunta a ja fa més de dos anys quan es va iniciar el treball de recerca i de recopilació d’informació, amb l’objectiu de recollir el patrimoni material i immaterial del municipi.

L’acció ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, mentre que la documentació s’ha extret del Mapa de Patrimoni Cultural i de l’Arxiu Municipal de Matadepera. Les fotografies que il·lustren cadascuna de les fitxes són d’arxiu que ens mostren com era aquell monument o vial anys enrere, o bé han estat realitzades pel fotògraf Miquel Badia.

Així, des de fa uns dies que els veïns ja poden trobar-se amb les plaques en diferents punts del municipi, per exemple, Can Vinyers, o les antigues escoles, o bé el carrer de Sant Joan o la Torre Vallhonrat.

La regidora de Cultura, Núria Garcia, ha explicat a la Gaseta de Matadepera que la intenció del projecte és posar de relleu elements característics del poble. “Abans que desapareguin, hem volgut identificar alguns trets del municipi, sense esperit museístic, sinó que la primera fase s’ha fet apel·lant més aviat a la part sentimental”.

Senyalització del patrimoni històric de Matadepera | Matadepera.cat

Més de 400 elements del Mapa del Patrimoni Cultural

El Mapa del Patrimoni Cultural de Matadepera compta amb més de 440 elements repartits per tot el terme municipal. La majoria són elements de patrimoni immoble, però també hi ha patrimoni natural, immaterial, documental i moble. Per ara se n’han escollit els 16 que es consideren més significatius o que s’ha pogut recollir prou material.

Gran part de les fitxes estan situades al centre del poble, però també s’han repartit per masies i torres. A cada placa que s’ha ubicat s’hi ha instal·lat un codi QR per accedir a la fitxa informativa de l’espai.

Podeu veure en detall les 16 fitxes clicant aquí.

Algun exemple de la informació que podem trobar en les fitxes:

O bé també aquesta:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa