MónTerrassa
Matadepera ret homenatge als seus personatges més il·lustres

Matadepera vol recordar aquella gemt que per una o altra raó s’ha significat i ha aportat un valor afegit al poble. I per aquesta raó s’ha posat en marxa un espai d’homenatge. El primer en incorporar-se ha estat Pere Gutés.

L’alcalde Nil López i la regidora de Benestar Social Carme Querol van inaugurar un nou espai d’homenatge al Casal de la Gent Gran “a personatges il·lustres o emblemàtics del poble”, informa Matadepera.cat.

Ubicat en una de les parets de l’equipament, la primera fotografia penjada correspon a Pere Gutés, l’últim campanar del poble, i la iniciativa de tot plegat ha estat de Rossendo Font, que n’havia estat amic.

Nascut a Matadepera l’any 1929, en Pere Gutés, o ‘Pere Bolet’ com també se’l coneixia, havia treballat a la fruiteria Gutés, que gestionava el seu pare, Joan Gutés des de principis dels anys 40, i que amb els anys portaria el seu germà Jaume Gutés i la seva esposa Maria Garcia: primer amb una parada ambulant a la Plaça de l’Església, després al Passatge del Rellotge i amb els anys al carrer Sant Joan 47. També anomenat “el mestre campaner” de l’Església de Sant Joan, va exercir aquesta labor durant molts anys. Al 2002 se li va dedicar un gegantó. Va morir el novembre de l’any passat, als 92 anys.

Eliminen plantes al·lòctones al Parc Natural

En el marc de les actuacions de voluntariat ambiental que, arreu dels parcs i espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, organitza el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, un grup va visitar Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Al llarg del matí, i distribuïts en tres equips en tres zones diferents, van eliminar quatre espècies diferents: raïm de moro, seneci del Cap, llapassa i cactus d’Arizona. Es va poder omplir dues camionetes pick-up. Acabada la feina, el grup va poder fer una petita excursió fins a l’ermita de les Arenes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa