MónTerrassa
Matadepera pateix la febre dels robatoris de catalitzadors
  • CA

Matadepera no s’ha estalviat patir la febre dels robatoris de catalitzadors. En els darrers mesos, la sostracció d’aquestes peces dels tubs d’escapament s’ha estès per tot arreu. Diferents barris de Terrassa, com Can Palet de Vista Alegre però també Can Jofresa, han denunciat aquesta nova “modalitat” de robatori.

A la localitat matadeperenca, sembla que també ha arribat la “moda”. Aquest dilluns, dia 20 de juny, es va donar un d’aquests casos, segons ha denunciat la Policia Local i ha recollit el portal municipal Matadepera.cat.

Va ser cap a dos quarts de dues del migdia al barri de Cavall Bernat. Un veí va alerta que havia vist dos individus amb “actitud sospitosa” al costat d’un vehicle estacionat al carrer. Per això, va decidir avisar la Policia Local de Matadepera. Una patrulla s’hi va dirigir ràpidament. Gràcies a això van poder sorprendre un dels homes a sota el cotxe, que ja estava intentant desmuntar-ne el catalitzador, i l’altre que estava a l’aguait.

La dotació policial va aconseguir atrapar-los. Els dos homes, de nacionalitat estrangera, van ser detinguts acusats d’un delicte de danys i un de temptativa de robatori amb força. Cal dir que un d’ells, a més, tenia nombrosos antecedents i tenia una ordre judicial de recerca i captura. Els dos van passar a disposició dels Mossos d’Esquadra que van instruir les corresponents diligències.

El valor dels catalitzadors

Els catalitzadors s’han convertit en una peça molt preuada per als lladres. Es troba situat després dels col·lectors, a la part davantera del tub, i és obligatori i fonamental per disminuir la contaminació. Aquest aparell té un gran valor al mercat, on es pot arribar a vendre per 500 euros. La majoria de vegades però sovint es destrueix per aconseguir-ne el metall, el platí. Tanmateix, per als propietaris que els roben aquesta peça és un gran problema, perquè pot suposar una despesa econòmica molt important, ja que sovint no només és comprar la peça sinó que suposa haver de desmuntar tots els baixos del vehicle.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mireia a juny 22, 2022 | 12:40
    Mireia juny 22, 2022 | 12:40
    Els dos homes, de nacionalitat ESTRANFERA..... cal dir que un d’ells, a més, tenia nombrosos antecedents i tenia una ordre judicial de recerca i captura. Ja són al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa