MónTerrassa
Matadepera, el municipi vallesà més present al secretariat de l’ANC

Matadepera s’ha convertit amb el municipi amb més representació al nou secretariat nacional de l’Assemblea Nacional de Catalunya. El passat 18 de maig, es va posar punt i final a les votacions per constituir el nou òrgan, i com a resultat, dues veïnes de Matadepera van sortir-ne escollides.

Segons recull el portal municipal Matadepera.cat, es tracta d’Olga González Relats -que ha estat la coordinadora local de l’entitat entre els anys 2018 al 2021-i que va obtenir un total de 176 vots; i Anna Maria Arrufat, que va aconseguir 71 vots. Ambdues formen part de la sectorial matadeperenca. En total, el nou secretariat consta de 77 membres, i Matadepera és l’única població de la comarca del Vallès Occidental que té més d’un representat, per sobre de les capitals Terrassa i Sabadell, amb moltíssima més població.

“Matadepera és una plaça forta de l’independentisme, i així queda reflectit en totes les ocasions on s’exerceix el dret a vot”, han manifestat fonts locals a Matadepera.cat. “I també en aquesta ocasió la territorial de Matadepera ha mostrat la seva fortalesa obtenint una molt bona representació al màxim òrgan de govern de l’entitat independentista”, afirmen.

Dolors Feliu, nova presidenta

Totes les sòcies i socis de ple dret van poder votar al bloc del seu territori i també al bloc nacional. Al bloc sectorial, només hi podien votar les sòcies i els socis inscrits en alguna assemblea sectorial, i al bloc jove hi han pogut votar totes les sòcies i socis que tenien 35 anys o menys en la data de convocatòria de les eleccions.

Al cap de setmana següent, Dolors Feliu va ser elegida nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, obtenint una majoria de 48 vots sobre 69 en primera volta, en el ple Constituent del Secretariat Nacional. La vicepresidència aquesta vegada serà compartida, entre Jordi Pesarrodona i Uriel Bertran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Puesvaya a juny 12, 2022 | 10:30
    Puesvaya juny 12, 2022 | 10:30
    ¿Y a quién debería extrañar? Derecha catalana = Derecha catalana. (En las últimas elecciones, más de la mitad de los Matadeperenses votaron a las derechas catalanas.)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa