MónTerrassa
Matadepera instal·larà un radar mòbil per frenar l’excés de velocitat

Matadepera instal·larà un radar mòbil per frenar l’excés de velocitat. Es tracta d’una campanya impulsada des de l’Ajuntament de Matadepera i Servei Català de Trànsit, a través de Mossos d’Esquadra, que es durà a terme a partir del 7 de novembre. Segons el conveni pactat, el control de velocitat està previst que s’allargui durant tot el mes i que també estigui vigent al gener.

“Hem vist les estadístiques de les velocitats d’algunes vies de Matadepera, i en algunes ocasions s’han arribat a sobrepassar els 100 km/h, el que suposa clarament un delicte de seguretat contra el trànsit”, ha afirmat el regidor de seguretat i protecció civil Marcel·lí Bosch en declaracions recollides per Matadepera.cat. “Se sap, per exemple, que un atropellament a partir de 35 km/h és sovint, mortal”.

un dels radars que es van instal·lar a Àngel Guimerà el passat mes de març | Briga d’Obres de Matadepera

Radars pedagògics d’avís als conductors

Les dades de les velocitats s’han recollit en els tres radars pedagògics que es van instal·lar el passat mes de març a dues vies de molt de trànsit del poble: dos al carrer Àngel Guimerà, en els dos sentits de la circulació, i a l’alçada del Casal de Cultura, i un tercer al carrer Enric Genescà, de baixada i poc abans d’arribar al Pavelló Primer d’Octubre. El seu objectiu era advertir al conductors dels vehicles de les velocitats a les que van, tot sovint per damunt del que indiquen els senyals: 30 km/h al carrer Enric Genescà i 20 km/h a Àngel Guimerà.

En un tram urbà de 30 km/h, la velocitat que sobrepassa els 31km/h i fins als 50 km/h, suposa una infracció greu, amb una multa de 100 €uros. De 51 km/h a 60 km/h, la multa és de 300 €uros i la retirada de 2 punts del carnet; De 61 km/h a 70 km/h, la multa és de 400 €uros i 4 punts; i de 71 km/h a 80 km/h, la sanció és de 500 €uros i 6 punts. A partir de 81 km/h es considera que la sanció és molt greu i suposa 600 €uros i 6 punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa