MónTerrassa
Maria Forrellad, una matadeperenca de 104 anys
  • CA

La matadeperenca Maria Forrellad i Solà va complir el passat diumenge 12 de setembre els 104 anys. Aquest dimecres, l’alcalde Nil López i la regidora de Benestar Social, Carme Querol, l’han visitat, segons informa a Matadepera.cat. Forrellad no és originaràia de Matadepera, sinó de Sabadell, però ja fa 25 anys que és veïna del petit municipi, en concret, resideix al carrer Sant Joan. Viuda des del 2004 de Josep Gambús, ha tingut set fills, dels quals encara en viuen sis. “Conserva el cap molt clar”, han afirmat familiars seus, al portal municipal, “i és una persona de molta fe, portant una vida dedicada a la pregària”.

L’any en què Maria Forrellad va venir al món, al 1917, naixia a la capital catalana, Barcelona, la popular revista “TBO”; en aquells moments Puig i Cadafalch era president de la Mancomunitat de Catalunya mentre que Wilson era reescollit president dels Estats Units. En cinema, destacava un Charles Chaplin, que estava en l’apogueu de la seva carrera. Per contra, s’entrava en el darrer any de la terrible Primera Guerra Mundial. La matadeperenca ha viscut més d’un segle de canvis i transformacions, amb revolucions socials (i una altra guerra mundial, a més de la Guerra Civil espanyola) i tecnològiques pel mig, i també, aquests darrers dos anys ha hagut de conviure amb la pandèmia de la Covid.

Malgrat els seus 104 anys -on molt poca gent hi arriba- Maria Forrellad no és la persona més gran empadronada en aquest poble del Vallès Occidental. I és que encara hi ha una veïna que la supera. Es tracta de Gertrudis Armengol Massó que el pròxim 17 de novembre en farà 105. Per darrera, en el rànquing de persones de major edat de Matadepera hi ha Patrocinio Subirà Palacín (102 el 9 de juliol); Mercè Flix Alberich (101 el passat 11 de juny), i Maria Viñas Olivet, que arribarà als 100 el proper 29 de setembre.

A la imatge, Maria Forrellad, acompanyada d’una de les seves filles, l’Eulàlia, amb l’alcalde Nil López i la regidora Carme Querol, aquest passat dimecres | Aj. Matadepera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa