Aquest dimecres, dia 13 de març, s’ha pogut veure (i sentir) com un helicòpter anava i venia de La Mola, davant la sorpresa d’excursionistes i de terrassencs. No es tractava pas de cap rescat de muntanya, ni tampoc de cap operatiu de vigilància per incendi forestal. El motiu era un altre de ben diferent: pujar material pesant a dalt del cim del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.
Com ja va passar ara fa uns dies, en concret, el passat 29 de febrer, la Diputació de Barcelona ha contractat l’helicòpter per poder-hi traslladar tots aquells elements necessaris per poder realitzar les actuacions de rehabilitació que estan previstes dur-se a terme en alguns espais del Monestir. Son materials pesants i voluminosos que no es poden pas pujar de cap altra manera.
Així, durant tot aquest dimecres, el vehicle ha estat fent viatges, com explica el portal de notícies municipal Matadepera.cat. Al seu interior hi duïa des de materials per als treballadors que vigilen l’espai -una nova tasca encomanada que abans, amb la presència del restaurant, no es realitzava-, béns consumibles i energia per garantir el funcionament de les càmeres de videovigilància, per si de cas les plaques fotovoltaiques no en generessin prou.
Però, l’aparell no només va ple d’anada. A la tornada, s’aprofita per carregar-hi les deixalles acumulades, objectes i mobiliari obsolets del restaurant que va tancar el passat mes de gener i que encara resten al capdamunt de la muntanya.

Calendari de la nova Mola
El Pla director del conjunt monumental de la Mola analitzarà, estudiarà i elaborarà propostes d’actuació de restauració del conjunt monumental protegit. També hi ha un calendari establert per reformar-la de dalt a baix.
El diputat d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació, Xesco Gomar, va explicar a Matadepera, poc abans del tancament del restaurant, que hi ha un pla de 2,6 milions d’euros per crear una Mola diferent. L’ens va tancar el servei de menjars malgrat més de 16.000 signatures recollides a favor de mantenir-lo i manifestacions al mateix cim més alt del Parc. Més de 57 anys de restaurant es van acabar en una acuclada d’ulls.
