MónTerrassa
La Diputació de Barcelona lliura el Mapa de Patrimoni a Matadepera amb l’inventari dels elements culturals i naturals
  • CA

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha lliurat el Mapa de Patrimoni a l’Ajuntament de Matadepera amb l’inventari dels elements del patrimoni cultural i natural del terme. Aquest mapa és una eina essencial per a la protecció i conservació dels bens culturals del municipi.

En el Mapa de Patrimoni Cultural de Matadepera s’han inventariat 458 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 61,56% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 7,11% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 2% és patrimoni documental (fons documentals i d’imatges), un 9,33% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 20% patrimoni natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El mapa s’ha estat realitzat amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

Nou web amb la informació de 192 municipis

Actualment hi ha 192 poblacions de la província on ja s’ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i n’hi ha una vintena més en diferents processos de realització. Una tasca que des de fa més de 21 anys desenvolupen els tècnics de l’OPC en col·laboració amb tècnics externs i persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la recerca en el territori.

Aquesta informació es pot consultar a la nova plataforma digital dels Mapes de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona a patrimonicultural.diba.cat on es reuneixen 42.643 elements inventariats, que es poden consultar fent cerques per diversos paràmetres, amb una presentació molt visual i amb cartografia georeferenciada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa