MónTerrassa
Joan Trabal es proposa pujar al Mera Peak
  • CA
Joan Trabal fent les maletes | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

Nou repte per l’atleta matadeperenc Joan Trabal: aquest passat dilluns 20 ha marxat a l’Himàlaia, per fer el cim al Mera Peak, un cim de 6.478 metres, segons recull el portal Matadepera.cat. El “Mera”, tal com s’anomena en l’argot muntanyenc, és un pic situat a la vall d’Hinku, molt a prop de la famosa vall del Khumbu, a tocar d’alguns dels colossos de la terra, com ara l’Everest, el Lhotse o el Makalu. La primera ascensió al Mera Peak va estar protagonitzada l’any 1953 per en Jimmy Roberts, un reputat alpinista britànic, i pel Sherpa Sen Tenzing. D’entre les poques i imprescindibles pertinences que en Joan s’ha emportat no hi falta la bandera matadeperenca (“a veure si la podem fer onejar al punt més alt d’aquesta majestuosa muntanya”, ha declarat).

L’expedició, de 18 dies en total, constarà de diversos trekkings que inclouran, entre d’altres, les de Lukla-Chutanga (3.050 m); Chutanga-Tuli Kharka (3.900 m); Tuli Kharka-Kothe (4.095 m); Kothe-Tangnang (4.350 m); Tangnang-Khare (5.054 m); i Khare-Camp Base (5.300 m). El dia 10 s’intentarà l’ascens al Camp Base avançat (a 5.750 metres) i l’endemà s’intentarà el cim. Abans de la tornada es preveuen fer uns quants trekkings més i per acabar, una jornada turística per Katmandú.

Joan Trabal és un d’aquests esportistes que s’atreveix a afrontar qualsevol repte: d’entre els més destacats, els 300 quilòmetres i els 24.000 metres de desnivell postiu del Tor des Géants, l’ultratrail més dur del món, l’haver guanyat el Matagalls-Montserrat, o l’any passat la Transpyrenea, una prova que va haver d’abandonar l’any passat per un cop al turmell. Trabal a més, ha guanyat en diverses ocasions el Concurs de Grimpaires de les Festes de Sant Sebastià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa