Jan Margarit guanya l’Olla de Núria
Margarit en un moment de la competició | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

Per segon any consecutiu, Jan Margarit es va emportar la victòria de l’11a edició de l’Olla de Núria, la prova emblema de la Vall de Núria, al Ripollès, que discorre per 21,5 quilòmetres d’espectaculars paisatges, amb més de 2.700 metres i que va tenir lloc el 10 i 11 de juny. La cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, implica més de 700 corredors en totes les modalitats i és tot un referent en el món del trail running català, tant pel recorregut, com per l’especificitat de córrer en altura.

L’atleta matadeperenc Jan Margarit va ser el més ràpid de la prova, amb un temps de 2:18:13. Per darrere seu, el madrileny Antonio Alcaide va parar el cronòmetre amb un temps de 2:23:40 i, finalment, Oriol Cardona va completar el podi masculí amb 2:25:18.

En la categoria femenina, Laura Orgué es va adjudicar el liderat, també per segon any consecutiu. Ho va fer amb un temps de 2:52:00. Per darrere seu, Clàudia Sabata arribava a la meta 11 minuts més tard i, finalment, la gironina Tina Bes completava el podi amb 1:25:05. Tot i que la temperatura era més pròpia de l’època estival, la jornada va ser tot un èxit de participació i amb total respecte envers al medi ambient. Precisament, es van avançar les dates de la cursa, per tal de respectar la nidificació de la perdiu blanca en aquest entorn natural.