Diumenge 12. Festes de Sant Sebastià de Matadepera

PELAR EL PI

A les 8 del matí

A la Plaça de Cal Baldiró De bon matí i tal com ens han ensenyat any rere any el Pauet, el Vicenç, el Quimet…, les persones més expertes en l’ús de la destral catalana, trauran l’escorça al pi. El deixaran a punt per ser plantat i per poder ser grimpat amb les millors condicions.

ANEM A FER UN TOMB

A les 9 del matí Sortida de la Plaça de Cal Baldiró.

Després de veure pelar el pi Amb aquesta caminada el cercador d’històries i rutes Narcís Serrat i els seus col·laboradors ajudaran, un cop més, a conèixer l’entorn. Tindrem coques, xocolata i vi dolç per esmorzar.

PLANTADA DEL PI A MÀ

A les 12 del migdia

A la Plaça de Cal Baldiró Seguint amb la tradició de respondre a la voluntat de recuperar les tradicions dels nostres predecessors, intentant evitar que es perdin balls, jocs populars, reptes esportius, cercaviles, rituals, celebracions, feines, maneres de fer, menjars… assumirem un any més amb decisió i seny el repte de plantar el pi a mà amb ajuda de cordes i ternals. D’aquesta manera es pretén preservar simbòlicament la memòria del nostre passat lligat a les feines del bosc i del camp, mantenint viva i intacta una de les nostres tradicions més antigues i singulars. Organitza: La colla del p

Nou comentari