MónTerrassa
En Dronster, el robot que fa la “competència” a les ovelles de Matadepera
  • CA

Des de fa pocs dies, Matadepera compta amb en “Dronster”, un robot forestal multifunció que ajudarà l’ADF a la prevenció d’incendis. L’aparell ha tingut un cost de 58.000 euros i ha estat una donació de la Fundació Patrimoni Natural, a més de comptar amb una aportació de l’Ajuntament de Matadepera de 20.000 euros.

Com recull Matadepera.cat, el “Dronster” és una màquina professional d’alt rendiment dissenyada pe treballar en el sector de les emergències, que busca millorar la seguretat i eficiència dels operatius que treballen en situacions de risc. Amb un pes de 850 quilos, es dirigeix per control remot, i les funcions específiques que realitzarà a Matadepera seran treballs silvícoles en zones forestals i de camps de conreu per donar suport a les tasques que ja realitza el ramat per mantenir les zones estratègiques definides en el pla de prevenció de grans incendis, i treballs de suport en l’extinció d’incendis en el perímetre de l’incendi i línies de defensa.

La Fundació Patrimoni Natural i l’ADF Matadepera han optat per aquesta màquina per la seguretat que representa pels voluntaris que hi treballaran, ja que al ser teledirigida s’hi pot estar a més de 15 metres.

Presentació del nou robot forestal que ajudarà l’ADF de Matadepera | Miquel Badia
Presentació del nou robot forestal que ajudarà l’ADF de Matadepera | Miquel Badia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa